Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Hasan Albayrak, Gençler Dünya Şampiyonası'nı değerlendirdi:

- "Antalya'da kazandığımız başarı bizleri çok mutlu etti" - "Çok yüksek ihtimalle ülkemizi 2028'de olimpiyatlarda temsil edeceğiz"

Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Hasan Albayrak, Gençler Dünya Şampiyonası'nı değerlendirdi:
banner98

 Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Hasan Albayrak, Antalya'da gerçekleştirilen Muaythai Gençler Dünya Şampiyonası'nda 17'si altın, 40'ı gümüş, 23'ü bronz olmak üzere toplamda 80 madalya kazanarak birinci sırada yer alan Muaythai Milli Takımı'nın başarısına ilişkin değerlendirmede bulundu.

AA muhabirine açıklamada bulunan Albayrak, elde ettikleri başarının Türkiye muaythai camiasını çok gururlandırdığını söyledi.

Muaythai branşına büyük bir ilgi olduğunu belirten Albayrak, "Avrupa Oyunları'yla bu spora ciddi ilgi oluştu. Gençlerimizden çok büyük ilgi var. Minikler ve gençler bu branşta bizim için çok önemli. Antalya'da kazandığımız başarı bizleri çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

- "2028'de ülkemizi olimpiyatlarda temsil edeceğiz"

Hasan Albayrak, Olimpiyat Komitesi'nin muaythai branşını olimpik branş olarak tanıdığını ifade etti.

Bu yıl Olimpiyat Komitesi tarafından Polonya'nın Krakow şehrinde gerçekleşen oyunlara muaythai branşının da dahil edilmesinin, 2028 Olimpiyatları'na katılabilmenin ilk adımı olduğunu dile getiren Albayrak, şöyle devam etti:

"Olimpiyat Komitesi bu sporu olimpik branş olarak tanıdı. Muhtemel 2028 yılında olimpiyatlara kabul edileceğiz. Bunun ilk adımı da Avrupa Oyunları'ydı. Biz kota sebebiyle en az sporcu götüren branş olduk. Altı sporcumuzun altısı da kürsüye çıkma başarısı gösterdi, az sporcuya rağmen en fazla madalya alan branş olunca bu spor camiasında büyük gündem oluşturdu. Olimpiyat Komitesi, olimpiyatlara popüler ve gençlerin ilgisini çeken branşları almak istiyor. Muaythai ülkemizde ve dünyada yükselen bir trend. Bu sebepten dolayı komite bizi olimpik branş olarak aldı ve büyük ihtimalle 2028'de ülkemizi milli takım olarak ABD'deki olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceğiz. Bunu başarırsak iddialıyız, en fazla madalyayı getiren branş biz olacağız. Biz bunu minik, genç ve elit kategoride elde ettiğimiz başarılarla görüyoruz."

- "Diğer ülkelerden hiçbir eksiğimiz yok"

Hasan Albayrak, dünyada muaythai branşındaki en başarılı ülkelerden hiçbir eksiklerinin olmadığını ifade etti.

Tanıtım açısından belediyelerin desteğine ihtiyaç duydukları vurgulayan Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın de kendilerine büyük destek sağladığının altını çizdi.

Elde ettikleri noktayı 10 yıl önce hayal dahi edemeyeceklerini aktaran Albayrak, "Burada teknik ekip, antrenörler ve yönetimimizin büyük özverili katkıları oldu. Sporcuların emekleriyle bu noktalara geldik. Dünyada bu işte zirvede olan ülkelerden hiçbir eksiğimiz yok. Biz onları geçtik. Artık hedefimiz 2028 olimpiyatları." şeklinde sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2023, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0