Babasız Dünyaya Gelen Dördüzler Yardım Bekliyor

Gaziantep'te eşini bir kaza sonucu kaybeden anne, eşinin ölümünün ardından gelen dördüz bebeklerini buruk bir sevinçle karşıladı.

Babasız Dünyaya Gelen Dördüzler Yardım Bekliyor
banner98
Gaziantep'te eşini bir kaza sonucu kaybeden anne, eşinin ölümünün ardından gelen dördüz bebeklerini buruk bir sevinçle karşıladı. Tek başına 5 çocuğuna birden bakmak zorunda kalan annenin yetkililerden tek isteği, eşinden geriye kalan sigorta gün sayısının tamamlanarak çocukları ile birlikte emekli maaşına bağlanmak.

Şanlıurfa’da ikamet eden Yılmaz Gökmen’in (33) eşi Zehra Gökmen (23), yaklaşık 11 ay önce dördüzlerden hamile kalınca tedavisinin takibi için Suruç ilçesine taşındı. Buradan sürekli Gaziantep’e tedavi için gelen aile dördüz heyecanını yaşarken, bu arada talihsiz bir kaza meydana geldi. Yılmaz Gökmen, evinin çatısını onarmak istediği sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Tedavi için Gaziantep’te bulunan Zehra Gökmen ise, eşinin ölümünden habersiz doğuma hazırlandı. Doktorların uyarısı üzerine Zehra Gökmen’e, eşinin Irak’a çalışmak için gittiği söylendi. Eşinin desteğini alamadan doğuma giren anne ikisi kalbi delik, ikisi de kol ve bacakları normalden kısa olarak 4 çocuk dünyaya getirdi. İlk çocuktan 7 yıl sonra ilaç tedavisiyle dördüzleri dünyaya getiren anneye eşinin ölüm haberi günler sonra yakınları tarafından söylendi.

Eşinin ölüm haberiyle sarsılan Zehra Gökmen büyük bir geçim sıkıntısına girdi. Acı haberin ardından Zehra Gökmen çocuklarının Gaziantep’teki hastanede tedavilerini sürdürebilmek için, burada ikamet eden Bağ-Kur emeklisi babası Ethem Özkan’ın evine yerleşti. Her dakika ağlayıp mama isteyen dördüzlerin bakımını yapan anne büyük bir ekonomik sıkıntı içine girerken, çocuk bezi, elbise ve süt gibi birçok ihtiyacı yakınlarının desteğiyle güçlükle karşılamaya çalışıyor. 7 yaşındaki oğlu ile birlikte çocuklarına bakmaya çalışan annenin yetkililerden tek isteği ise eşinden kalan sigorta gün sayısının tamamlanarak emekli maaşı alabilmek.

Zehra Gökmen dördüz çocuktan haberleri olunca eşi ile birlikte büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Bu dördüz gebelik benim için çok zahmetli oldu ve sürekli hayati tehlikem vardı. Doğum yapacağım güne kadar herkes benim ölüm haberimi bekliyordu. Hiç eşimin ölüm haberini beklemiyorduk. Doğumdan önce hastanede yattım ve bu arada eşim kaza sonucu hayatını kaybetmişti ve benim haberim yoktu. Sorduğumda eşimin Irak’a çalışmaya gittiğini söylediler. Doğumdan yaklaşık 52 gün sonra eşimin vefat ettiğini bana söylediler. Durumu öğrendikten sonra dördüzlerim ve diğer çocuğumla birlikte babamın evine yerleştim. 5 çocuğumla birlikte buradayım ama babam emekli ve elinden geldiği kadar bana yardımcı oluyor. Eşimin yakınları da beni yalnız bırakmıyor ama herkes bir yere kadar bize destek olabilir. Benim tek isteğim eşimin 872 gün sigortası var. Eşimin ölümüyle birlikte benim emekli maaşı alabilmem için 28 güne daha ihtiyaç var. 28 gün eksik olduğu için emekli maaşı bağlanmıyor. Bu konuda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den yardım bekliyorum. Emekli maaşım olursa bu çocuklarıma ben bakabilirim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0