banner101

''Küçük bir dedektör hayat kurtarır”

Yeniçeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun, günümüzün terörünün karbonmonoksit zehirlenmeleri olduğunu belirterek, "Küçük bir dedektör hayat kurtarır" dedi.

''Küçük bir dedektör hayat kurtarır”
Yeniçeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun, günümüzün terörünün karbonmonoksit zehirlenmeleri olduğunu belirterek, "Küçük bir dedektör hayat kurtarır" dedi.

Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Önce Sağlık, Sonra İş’ sloganı ile başlatılan Karbonmonoksit Gazı Zehirlenmelerine Karşı Dedektör Uygulaması Projesi, Yozgat Grand Eser Otel’de düzenlenen programla tanıtıldı.

Programa Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan ve Yozgat’ta görev yapan gazeteciler katıldı.

Programda konuşan Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Coşkun, ülkemizin en ciddi problemleri denince akla ilk olarak terörün geldiğini belirterek, “Şükürler olsun hükümetimizin yaptığı çalışmalar sonucunda çözüm süreciyle yaklaşık bir yılı aşkın süredir artık şehit cenazesi gelmemekte ve terör eylemleri de cereyan etmemektedir. Terör insanların canını, malını ve değerlerini yok eden unsurdur. Bugün günümüzün terörü karbonmonoksit gazı ve soba zehirlenmeleridir. Hemen hemen kış aylarında her gün birçok vatandaşımızın, hatta bir aileyi yok edecek şekilde hayatların kaybolduğuna şahit oluyoruz” dedi.

Kendisinin 23’üncü dönem Yozgat milletvekili olduğunu ve daha sonra Yeniçeletek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü olarak görev yaptığını ifade eden Coşkun, “Doğal olarak kömür ile ilgili hale gelince, bu yaşanan olayda ilgilenip problemlerin çözümlenmesi için hem milletin temsilcisi hem de akademisyen olarak konuya olan yakınlığım sebebiyle 2 yıl önce çalışma başlattık. Amacımız, eğer ortamda bir karbonmonoksit gazı varsa, bu da insanların hayatına mal olacak etkendeyse buna önlem alınacağı konusundaydı. Bununla ilgili karbonmonoksit gazının çıkışında tespit etmektir. Mutlaka kamu spotları vasıtasıyla, muhtarlar, kaymakamlar, belediye başkanları, valilik vasıtasıyla vatandaşın öncelikle bu zehirlenmenin oluşmaması için bilgilenmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Bütün bunlara rağmen bulunulan ortamda karbonmonoksit gazı ortaya çıkmışsa bunun derhal dedekte edilmesi, insanların hayatına mal olmadan önlenmesi gerekiyor. Şu anda Aile Sosyal Bakanlığı vasıtasıyla hükümetimiz yılda 2 milyon 200 bin ton fakir fukaraya kömür dağıtıyor ve yine milyonlarca aile evinde ısınmak için kömür ve soba kullanıyor. Dolayısıyla şu anda evinde soba olan tüm aileler aynen terör riski gibi ölüm riski ile karşı karşıya. Öncelikle aile reisleri önlem almalı, daha sonra o beldede, o köyde, ilçede, şehirde mülki amir önlem almalı. Hatta Meclis'te görüşülmesi ve bütün evlerde bu önlemler alınarak artık bir tek vatandaşımızın dahi can kaybı yaşamaması lazım. Vakıflar veya kaymakamlıklar, kömür yardımı yaptığı her aileye bu dedektörlerden bir tane verebilir” diye konuştu.

Coşkun, “Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, tüm bakanlarımızın, hatta milletvekili ve valilerimizin bu çalışmanın içinde olmalı ve mutlaka yaygınlaştırılması lazım. Hatta kanunla mecburi hale getirilmesi lazım. Doğal gazda bu mecburi halindedir. Yeni binaya doğal gaz takılacağı zaman mutlaka dedektör takılması gerekiyor. Sobalı evlerde de mecburi olması, dedektörün takılması gerekir. Bu dedektörlerin valiler, kaymakamlar vasıtasıyla toplu halde ihalesi yapılarak vatandaşlara dağıtılması lazım” diye konuştu.

Yeniçeltek Kömür İşletmeleri olarak kamuoyun bilinçlenmesi amacıyla bu konunu üzerinde duracaklarını ve gündemde tutacaklarını vurgulayan Coşkun, “Ayrıca kurumumuzun sosyal sorumluluk projesi kapsamında ve işçi sağlığı yönünden kendi iş yerlerimizde çalışan personelimize bu dedektörlerden dağıtıyoruz. Diğer kurumlar da bu tür çalışmalarla olabilecek karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin önüne geçebilir” şeklinde konuştu.

Programda karbonmonoksit gazını tespit eden dedektörün tanıtımı yapıldıktan sonra, Yeniçeltek Kömür İşletmelerinde çalışan işçilere dedektör hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2014, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0