VODAFONE ANADOLU’DAKİ KOBİ’LERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Anadolu işletmelerine ilham olma hedefiyle düzenlenen “Anadolu Markaları” etkinliklerinin ikincisi, Vodafone Türkiye ve Fibabanka sponsorluğunda, Özak GYO destek sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde Adana’da gerçekleştirildi. Adana’nın en büyük markalarının başarı hikâyelerini anlatarak KOBİ’lere dijitalleşen dünyada fark yaratmanın yollarının gösterdiği etkinlikte, KOBİ’lere Vodafone Red Academy tarafından “İşinizi Dijital Dönüşümle Büyütün” başlıklı sertifika eğitimi de verildi. Anadolu Markaları Adana etkinliği kapsamında Anadolu'dan yükselen markaların seçileceği "Anadolu Markaları Yarışması"nın içeriği de paylaşıldı. Etkinliklerin sonunda İstanbul'da gerçekleşecek finalle "Anadolu'nun Yükselen Yıldızları" ödüllendirilecek.

VODAFONE ANADOLU’DAKİ KOBİ’LERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
banner98
 28 Ekim 2017 - Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye ve Fibabanka ana sponsorluğunda, Özak GYO destek sponsorluğunda hayata geçirilen “Anadolu Markaları” organizasyonunun ikincisi Adana’da gerçekleştirildi. İl il düzenlenen etkinlikler serisiyle Anadolu işletmelerine, dijitalleşen dünyada fark yaratması sürecinde rehberlik edilmesi hedefleniyor. Her ilin kanaat önderleri ve başarılı markalarının yer aldığı etkinlikler boyunca Anadolu'nun yükselen markalarını ödüllendirecek "Anadolu Markaları Yarışması" da tanıtılıyor.

Adana’nın önde gelen markaları ile KOBİ’leri bir araya getiren organizasyon Adana Hilton Otel’de yapıldı. Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf AteşVodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem ŞahinFibabanka Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer GencalBüyükyalı Satış Koordinatörü Musa AytunAdana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Eserce ve Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Vodafone Red Academy adına Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat tarafından verilen “İşinizi Dijital Dönüşümle Büyütün” başlıklı eğitim ile devam etti. KOBİ’lerin iş verimliliklerine dijitalleşme ile nasıl katkı sağlanabileceğinin anlatıldığı eğitimde, Vodafone’un özellikle üretim sektöründeki örnek başarı hikayelerinden de bahsedildi. Eğitimin sonunda katılımcılara Vodafone Red Academy sertikası verildi.

Anadolu Markaları Adana toplantısı; Özak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Alp’in moderatörlüğünde; Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir SütçüSASA Polyester San A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet ŞekerKilikya Şalgam İçecek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin NasAdana Sanayici ve İş Adamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ile Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Oğuz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Uçurum’un katılımlarıyla düzenlenen “Adana’ya Yön Verenler” paneli ile devam etti.

“Geleceğe hazır Adana Türkiye’yi de liderliğe taşıyacak”

Dünya ekonomisinin önemli bir gerçeği olan dijitalleşmenin, KOBİ’ler için son derece hayati öneme sahip olduğunu belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin:

“Bugün artık KOBİ’lerin rekabet ettiği şirketler yan komşuları ya da aynı ilde bulunan komşuları değil. Artık dünyanın herhangi bir ülkesinde küçük bir şirketle bile rekabet etmek zorundalar. Müşterilerine 3 gün değil 3 saat içerisinde dönmek zorundalar. Dolayısıyla günler saatler değil, dakikalar bile bir işi kazanmamıza ya da kaybetmemize sebep olabiliyor. Bu nedenle sunduğumuz dijital çözümler, KOBİ’ler için hayati önemde fırsatlar sağlıyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de işletmelerin Dijitalleşme Endeksi’ni %48'den %53'e çıkardık. Hedefimiz daha büyük; Türkiye’nin Dijitalleşme Endeksi’ni %75’e çıkarmak için çalışıyoruz. Yarına Hazırım Platformu’nda Adanalı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Adana’da toplam 320 şirkete ulaştık ve çok önemli veriler elde ettik. Adana’daki şirketlerin Dijitalleşme Endeksi’ni %46 olarak hesapladık. Adana’da hep beraber büyütebileceğimiz, ilimizin farkını ortaya koyabileceğimiz bir potansiyel var. Vodafone olarak, dünyanın dört bir yanında “Gelecek heyecan verici” diyoruz. Teknoloji her gün daha çok sunduğu olanaklarla, işletmeleri de bu heyecanın parçası, önemli bir aktörü haline getiriyor. “Yarına hazır” bir işletme, geleceğe hazır bir Adana’yı da omuzlayacak, Akdeniz bölgesini bir cazibe merkezi haline getirecek ve nihayetinde ülkemizi heyecan verici bu gelecekte bölgesinin lider ülkesi olarak taçlandıracak” dedi.

Fibabanka Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gencal, şunları söyledi:

“Dijitalleşme, ekonominin her alanında olduğu gibi, global finans sektörünün de odak noktasıdır. 2012 yılında Fintech firmalarına melek yatırımcılar vasıtası ile kullandırılan kredilerin 569 milyon ABD Doları'ndan, 5,1 milyar ABD Doları'na çıkışı ve trendin son üç yılda ivme kazanmış olması bunun en önemli göstergesidir. Şirketlerin büyümesi parasal ve beşeri sermayeye bağlıdır. Türkiye'nin büyüme dinamiklerindeki artışta da, ayni şekilde beşeri sermaye ve dijitalleşme oldukça önemlidir. Dünya ile rekabette Türk finans sektörünün iş yapma modellerini yenilemesi ve maliyet kontrollerini teknoloji ve sinerjiyi göz önüne alarak yeniden yapılandırması, önümüzdeki günlerin ağırlık verilecek konusu olarak ön plana çıkmaktadır. Fibabanka da bu konuda önemli bir değişimin içinde olup, stratejisini ve iş modellerini buna göre kurgulamak üzere adım atmaktadır."

“Anadolu'nun Yükselen Yıldızları ödüllendirilecek”

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması ile İstanbul dışındaki illerde marka bilincini yerleştirmek, "marka olma" konusunu öne çıkarmak amaçlanıyor. Bu illerdeki markalaşma stratejilerini, marka olma yolunda ilerleyenlerin başarı öykülerinin bir araya getirilip ödüllendirileceği yarışmanın başvuruları 30 Kasım 2017 tarihine kadar www.anadolumarkalari.com adresinden online olarak yapılabiliyor. Yapılacak değerlendirme sonucunda, Aralık ayında İstanbul'da düzenlenecek finalde "Anadolu'nun Yükselen Yıldızları" ödüllendirilecek.

Vodafone Türkiye hakkında

Gelirler bakımından dünyanın en büyük uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu’nun bünyesinde yer alan Vodafone Türkiye, 30 Haziran 2017 itibariyle hizmet sunduğu 22,8 milyon abonesiyle Türkiye’nin ikinci büyük mobil iletişim şirketidir. Türkiye’nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımcılarından olan Vodafone Türkiye’nin bugüne kadar toplam yatırımları 20 milyar TL’ye ulaşmıştır. 2010’da Borusan Telekom’u bünyesine katan Vodafone Türkiye, 2011’de de Türkiye’nin en büyük alternatif telekom operatörlerinden Koç.net’i bünyesine dâhil etmiştir. Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonu doğrultusunda bireylere ve kurumlara mobil ses, sabit ses, mobil internet, ADSL ve fiber hizmetleri sunan Vodafone Türkiye, yaklaşık 3.300’ü aşkın çalışan kadrosu, 1.200’ü aşkın perakende mağazası ve ekosisteminde bulunan 43.000 paydaşı ile faaliyet göstermektedir.


Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0