ABHAZYA VE RUSYA İŞ FORMU'NDA TÜRKİYE BEKLENTİSİ

Abyazya-Rusya İş Forumu Abhazya’nın başkenti Sohum’da gerçekleşti. Forumda Türkiye ile Abhazya arasındaki ticari ilişkilere değinen Abhazya Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba, Türk yatırımcıları Abhazya’ya davet etti.

ABHAZYA VE RUSYA İŞ FORMU'NDA  TÜRKİYE BEKLENTİSİ
banner98
 Bu yıl 8’incisi düzenlenen Abhazya-Rusya İş Forumu, Abhazya’nın başkenti Sohum’da gerçekleşti. Sohum’da bulunan Bakanlıklar Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen foruma Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, Abhazya Dışişleri Bakanı Daur Kove, Abhazya Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba, Abhazya’nın Rusya Ekonomi Ataşesi Oleg Bartsist, çok sayıda Abhaz delegasyon, politikacı ve iş adamları ev sahipliği yaptı. Foruma, Rusya Ekonomi Kalkınma Bakan Yardımcısı Dmitry Pristanskaya, Rusya’nın Abhazya Büyükelçisi Semen Grigoryev, Rusya’nın Kuzey Kafkasya Bölgesi Bakan Yardımcısı Olga Rukhullayeva, Rus-Abhaz İş Konseyi Başkanı Andrey Sergeev, Avrasya Ekonomik Entegrasyonu Araştırma Konseyi Direktörü Vladimir Lepekhin, Uluslararası Örgütler ve Etkinlikler Bölümü Daire Başkanı Sergey Teodorovich, çok sayıda Rus delegasyon, politikacı ve iş adamı katıldı. Forumda 400’ün üzerinde katılımcı olduğu açıklandı.

"Rusya’nın mali yardımları sürüyor"

Forumun moderatörlüğünü Abhazya Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba yaparken, forumun açılış konuşmasını Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba gerçekleştirdi. Hacımba konuşmasında Abhazya ve Rusya arasındaki ticaretin gelişimine dikkat çekerek, "Abhazya olarak 2014 yılında yatırımları arttırmak için meclisimizden geçen torba yasa ile ülkemize yatırımlar her alanda artmıştır. Rusya ile yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde 2 buçuk milyar ruble mali yardımdan faydalandık. 2019 yılına kadar 5 milyar 800 milyon ruble toplam mali destek almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Putin’in mesajı büyük alkış aldı

Forumda Rusya’nın Abhazya Büyükelçisi Semen Grigoryev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gönderdiği mesajı okudu. Mesajda, "Son yıllarda, gerçekleştirilen bu forum sayesinde Rusya ve Abhazya arasındaki stratejik ve ekonomik işbirliklerimiz artmış ve iş çevreleri arasında yapıcı ve diyalog için saygın bir platform haline gelmiştir. Bu forum sayesinde tarım, turizm, bilim ve eğitim alanlarındaki ilişkilerimizi arttıracağımızı ümit ediyorum" ifadeleri yer aldı. Putin’in mesajı katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.
Rusya’nın Kuzey Kafkasya Bölgesi Bakan Yardımcısı Olga Rukhullayeva, forumda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Abhazya’daki projelere 2 milyar ruble’nin üzerinde yatırımlar yaptığını ve desteklerin sürdüğünü hatırlattı. Abhazya’nın Rusya Ekonomi ataşesi Oleg Bartsist ise Rus yatırımcılara doğrudan ulaşmak için “Ticaret Evi” projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0