''Siyasi Davalarda Adalet Beklemek Doğru Değildir“

Fatih Altaylı Ergenekon Davası ile ilgili yaptığı yorumda, siyasi davalarda adalet beklemenin doğru olmadığını söyledi.

''Siyasi Davalarda Adalet Beklemek Doğru Değildir“
banner98
 Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, mahkemenin verdiği cezaları Habertürk TV ekranlarında yorumladı. Altaylı, "Bu dava siyasi bir dava, siyasi davalarda adalet beklemek doğru değildir." dedi.
İşte Altaylı'nın tartışmalara sebep olan açıklamaları...
"DAVA 5 YIL SÜRDÜ KANIKSADIK"
Spiker: İlk başladığında Mayıs 2007'de duruşması de 2008 Ekim'inde oldu. Kıyamet gibi bir kalabalık vardı. İnsanlar gitmişlerdi. O günkü algı ile şimdiki algı değişti mi?

Fatih Altaylı: "Biraz geldi en önemli şey kanıksandı. İlk gün "hiii Genelkurmay Başkanı da mı tutuklandı" dan şimdi alacağı cezayı bekliyoruz. Bu kullanıldı, yazıldı çizildi benimsendi. Sahip çıkmak için ön plana çıkanların kimlikleri de davanın önemsenmemesine başlandı. İşçi Partisi'nin sahiplenmesi bu davanın sahip çıkanlar açısından önemini yitirmesine neden oldu. Bir çok insan geri durdu."

"ADALET BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL"
Fatih Altaylı: "Çok karmakarışık bir dava. Şu gözlüklerin nedeni dava dosyasını okumam. Eminim mahkeme heyeti bile okumamıştır benim kadar. İzlenimim evet bunlar var, bunlar var mı acaba, bu da mı var, bu hiç olmaz. Baktığınız zaman çok garip bir dosya, bir kısmı emniyet elinden bir kısmı savcılardan bir kısmı başka bir elden çıkmış bir dosya gibi. Belki bu kadar büyük bir dosyanın olması normal. Ama savcılar benim gördüğüm bir eksikliği sanıklar lehine olan bir delil de bulmak zorunda. Sanıkların lehine yeteri kadar itirazlar dikkate alınmamış bence. Ben bunun yapılmadığını gördüm. Bu davalar siyasi davalar. Adalet beklemek siyasi davalarda  her zaman doğru değildir."

"KURUMLAR ARASI GÜVEN BUNALIMI"
Spiker: Davanın ve kararların ortaya koyduğu şeyler nedir?

Fatih Altaylı: "Bu davanın ortaya koyduğu pek çok şey var. Biri kurumlar arası güven bunalımı var. Artık üç paşa geyik yapmak için bile darbe yapalım gırgırı yapamazlar. Ama aynı askerlerin birbirlerine güvenlerinin bundan sonra olmayacağını görüyoruz. Birbirlerini gammazlayanlar. Muhtıra veren Genelkurmay Başkanı'na bir şey yok. Aytaç Yalman hakkında bir çok şey denmişti. İfade vermeye bile gelmedi. Yargının bir bildiği vardır diyeceğiz. Ama yargılanmayanlar açısından benim kafamda açıkça bir yığın soru işareti var."
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0