Şapkamızı Önümüze Koyup Düşünme Zamanı Geldi!

Medya dünyasının nabzını tutan Cihan Medya Haber Dergisi'nin yeni sayısı bayilerdeki yerini aldı.

Şapkamızı Önümüze Koyup Düşünme Zamanı Geldi!
banner98
Medya dünyasının nabzını tutan Cihan Medya Haber Dergisi'nin yeni sayısı bayilerdeki yerini aldı. Eylül-Ekim sayısında dergiye dikkat çeken açıklamalar yapan Habertürk televizyonu sunucusu ve programcısı Duygu Canbaş Tunç, "Bence yazılı basınından görseline, hepimizin şapkamızı önümüze koyup düşünme zamanı geldi de geçti bile. Medya patronları sadece medya patronu olmadığı sürece bunu hep konuşacağız." dedi.

Cihan Medya Haber Dergisi'nde yer alan röportajında meslekle ilgili çarpıcı tespitler yapan Canbaş, ‘bağımsızlığa’ vurgu yaparak, "Bence yazılı basınından görseline, hepimizin şapkamızı önümüze koyup düşünme zamanı geldi de geçti bile. Medya patronları sadece medya patronu olmadığı sürece bunu hep konuşacağız. Dün de böyleydi, bugün de... Değişen bir şey yok." dedi.

"Yandaş medya" tartışmalarına da değinen Canbaş, şunları söyledi: "Olmayan silahların savaşındaki iliştirilmiş gazetecileri hangimiz unutabiliriz. Sonuçta hepimiz bir patrona bağlı çalışıyoruz. Patronun yönetimden, yönetimin de patrondan beklentileri zaman içinde değişebilir. Biz ekran yüzleri açısından durum bazen içler acısı oluyor tabii... O kuruluşun her türlü politikasının sorumlusu bizmişiz gibi algılanıyor, gösteriliyor."

"Anchorman ya da anchorwomanın söyleyemeyeceği sözcüklerin cümleden atılmasına, sadeleştirilmesine kadar çalışılır üzerinde… Ama kimse bir son dakika gelişmesinde gidip o büyük kanalları açmaz; haber kanallarına yönelir hemen. Dolayısıyla bu tip kuruluşlarda ana haber bülteni kavramına ya da anchorman, anchorwoman tabirlerine inanmıyorum." diyen Canbaş, Van depreminin yaşandığı gün canlı yayın sırasında sarf ettiği “Her ne kadar Van’dan gelmiş olsa da bu haber” cümlesi sebebiyle yapılan eleştirileri de, "Kendi bahçesinde dal olamamış, gelmiş benim bahçemde ağaçlık taslayanlarla; içinde kinden, kötülükten başka en ufak bir duygu barındırmayan karanlık ruhlarla; kendi kötülüğünün sığlığında debelenenlerle işim olmadı, olmayacak...” sözleri ile değerlendirdi.

Habertürk'ün ünlü spikeri Canbaş, artık hafta sonları sabahın erken saatlerinden öğleye kadar ekranlarında. ‘Mektepli’ gazetecilerden olan ünlü spiker, sunucu, programcı Canbaş, yeni programını, iş ve aile hayatını ve mesleğin sorunlarını Cihan Dergi'ye anlattı.

Röportajın tamamına Cihan Medya Haber Dergisi'nden ulaşabilirsiniz. Bu sayısıyla 54'üncü kez okurlarının karşısına çıkan dergi, yerelden ulusala, Türk medyasından dünya medyasına kadar geniş bir yelpazede haberler sunuyor. Aboneliğin yanı sıra tüm NT mağazaları ile seçkin Yaysat bayilerinde satışa sunulan dergiye, Turkcell Dergilik'in dijital raflarından da erişilebiliyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0