Destici Umutsuz!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin açıklayacağı demokratikleşme paketinden bir beklentisinin olmadığını söyledi.

Destici Umutsuz!
banner98
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin açıklayacağı demokratikleşme paketinden bir beklentisinin olmadığını söyledi.

Pazartesi günü çıktığı Yunanistan, Makedonya, Kosova ve Bulgaristan ziyaretini tamamlayan BBP Lideri, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Gece saatlerinde Edirne’ye gelen Destici ve beraberindeki heyeti tarihi Selimiye Camii’ni ziyaret etti.

Cami çıkışında bir gazetecinin “Hükümetin açıklayacağı demokratikleşme paketi düşünceleriniz nelerdir?” soruna Destici, demokratikleşme paketinden fazla bir beklentisinin olmadığını açıkladı.

Üç partinin millete yeni bir anayasa sözü verdiğini ancak bunun gereğini yapmadığını hatırlatan Destici, “Yeni bir anayasa yapmadılar ve anayasa yapmadıklarının üstünü örtmek için şimdi demokratikleşme paketini sanki çok büyük bir demokratikleşme yapacaklarmış gibi allayarak pullayarak, abartarak yapamadıklarını anayasanın ayıbını örtmek için yapıyorlar. Ben söylüyorum, anayasanın sözünü verdiler. Önce onun hesabını versinler. Niye bu anayasa olmadı? Bu meclisteki dört parti de - hadi birisi PKK, onu saymıyorum - üç parti de millete söz verdi. Bu anayasayı niye yapamadılar? millete bunun hesabını versinler. Millet de bunun hesabını sorsun.” açıklamasını yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’in de yeni bir anayasadan ümidini kestiğini savunan Destici açıklamasını şöyle sürdürdü: “Anayasa niye yapılamadı? En son en çok ümitli olan ve bu işin başından beri uğraşan meclis başkanı da en son dedi ki; 'artık bu anayasadan ben de ümidimi kestim'. Ben iki yıl önce Büyük Birlik Partisi olarak mecliste anayasa komisyonu kurulduğu zaman dedik ki, bu anayasa yapma değil yapmama komisyonudur. Buna rağmen biz gittik taslağımızı verdik ve meclis başkanına bunu götürdüğümüzde bunları kendisine söyledim. O zaman kendisinin ifadesi şu olmuştur: 'Milyonda bir ihtimal dahi olsa bunu zorlamak lazım gelir' demişti. İki yıl önce o biliyordu ki bu milyonda birdir. Çünkü dört parti eşit üye, oy birliği karar. Bunda karar çıkmayacağını herkes biliyor.” dedi.

"HEYBELİADA RUHBAN OKULU'NUN AÇILMASI PAKETTE YER ALACAK"

Yeni anayasa konusunda milletin oyalandığını dile getiren Destici, “Bu paket neyi içeriyor derseniz; hükümetle PKK arasında bir müzakere süreci yürütülüyor. Bir pazarlık süreci yürütülüyor. Buradaki taleplerin bir kısmı öyle zannediyorum ki bu paketin içerisinde yer alacak. Yani bu paket PKK’nın bir takım taleplerinin içerisinde yer alacağı, hükümetin kendi iktidarını devam ettirmek için ön gördüğü bir takım düzenlemelerin yer aldığı, öbür taraftan da işte bu Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması gibi AB’nin ve batının dayattığı bazı düzenlemelerin bu pakette yer alacağı benim kanaatim. Yani duyumlarımız, basına yansıyan kadarıyla da bu şekilde.” açıklamasını yaptı.

Milletin genelinin hayatını kolaylaştıracak veya Türkiye’de demokrasiyi daha kalıcı hale getirecek ve herkes için demokrasi çağrıştıracak bir paket olacağını düşünmediğini vurgulayan Destici, “Ama tabii şöyle süslenecek diye düşünüyorum: Milletin tepkisini çekmemek ve desteğini almak adına bu pakete bir takım daha önce referandum paketlerinde olduğu gibi memurlara toplu sözleşme hakkı, o zaman kadınlara ve engellilere pozitif ayırımcılık gibi, engellilere ve şehit yakınlarına... Bunlara benzer bir takım özellikler eklenerek paket şirin gösterilmeye çalışılacak. Tüm kesimleri kucaklıyor gibi gösterilecek. Ama esasta bu üç kesimin iktidarın, PKK’nın ve batının taleplerini ya da arzuları yerine getirecek bir paket olacağını bekliyorum. İnşallah yanılırım, inşallah toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, tüm kesimlerin taleplerini karşılayacak bir paket olur.” diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0