Regaip Kandili'nde camiler doldu taştı

Regaip Kandili, tarihi camiler başta olmak üzere tüm camilerde coşku ve huşu içerisinde idrak edildi.

Regaip Kandili'nde camiler doldu taştı
banner98

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili, İstanbul’da huşu içerisinde idrak edildi. Başta tarihi camiler olmak üzere kentin dört bir yanında bulunan camilere akın eden Müslümanlar, geceyi namaz ve dua ile geçirdi. Sultan Ahmet Camii de hınca hınç dolarken, camiye sığmayan cemaatin iç ve dış avluda beraberlerinde getirdikleri seccadeler üzerinde ibaret ettikleri görüldü. Sultan Ahmet Camii’nin manevi huzurunda bir araya gelen vatandaşlar, unutulmaz güzellikte bir gece yaşadı. İbadet için camiye gelen bir kadın, “Tüm Müslüman alemine hayırlı uğurlu olur inşallah. Bizler çok mutluyuz. Rabbimiz şu bu mübarek gün hürmetine inşallah düşmanları kahreder. Müslüman kardeşlerimiz çok zor durumdalar, bizler hiçbir şey yapamıyoruz. Allah’ım herkese yardım eder ve hayırlı uğurlu olur inşallah” dedi.

Ailesiyle birlikte camiye gelen bir vatandaş ise, “Oğlum ve yeğenimiz ile kandilimizi burada geçirmeye geldik. Dualar ediyoruz, Allah dualarımızı kabul etsin. Tüm İslam aleminin ve tüm Müslümanların kandilini kutluyorum, tebrik ediyorum. Allah herkesin inşallah gönülden dualarını kabul eder. Burası güzel bir atmosfer ve bizden sonra yetişen bir nesilde bu duyguları tatsın” diyerek duygularını dile getirdi.

TARİHİ SELİMİYE CAMİİ KANDİLDE DOLDU TAŞTI

Mimar Sinan'ın ‘ustalık eseri’ olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde de yer alan Selimiye Camii, üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili’nde doldu taştı.

Edirne'de Regaip Kandili dolayısıyla tarihi Selimiye Camii'nde yoğunluk yaşandı. Üç ayların başlangıcının ilk kandili olan Regaip Kandili’nde ibadetini Selimiye'de yapmak isteyen vatandaşlar, akşam namazı ile birlikte camiye akın etti. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Edirne merkezden çok sayıda vatandaş camiye gelerek dua etti. Tarihi caminin içerisinde bulunan ‘ters lale’ ve 'kaynak su' ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
İstanbul’dan Selimiye Camii’ne gelen bir vatandaş, "İstanbul’dan Regaip Kandili dolayısıyla Edirne’de bulunan Selimiye Camii’ne ziyarete geldik. Selimiye Camii tarihi ve çok güzel mimari yapısı var. Herkesin bu muhteşem eseri ziyaret etmesini tavsiye ederim" dedi.
Kocaeli’den gelen bir vatandaş ise, caminin Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan Edirne’ye yakışır bir eser olduğunu dile getirdi.
Cami görevlileri tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve yapılan dualara eşlik eden cemaat, yatsı namazını kıldıktan sonra dağıldı.

BURSA’DA REGAİP KANDİLİ COŞKUSU

Bursa'da Regaip Kandili münasebetiyle camiler doldu taştı.

Üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili’nde Bursa’daki tüm camiler doldu taştı. Regaip Kandili'ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar, tarihi camilere akın etti. Her yaştan insanın geldiği Yeşil Camii ve Ulu Camii en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Vatandaşlar, okunan Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim'in ardından yapılan dualara el açarak eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0