Numan Şeker güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, 5. Olağan Genel Kurulu’nu Merinos A.K.K.M. Hüdavendigar Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Tek liste ile girilen kongrede Numan Şeker, yeniden başkan seçildi.

Numan Şeker güven tazeledi
banner98
 Sendika üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi’nin 5. Olağan Kongresi’ne Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın yanı sıra, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Atınkaynak, Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Hakan Çavuşoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Kongrede divan kurulunun oy birliği ile oluşturulmasının ardından Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasına ‘Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde, götür müslümana selam diyordu. Dayanamıyorum bu ayrılığa, kucaklasın beni İslâm diyordu’ diyerek, ‘Kudüs Şairi’ olarak bilinen Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın Mescid-i Aksa şiirinin dizeleriyle başlayan Başkan Numan Şeker, başta Kudüs Şairi Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan olmak üzere sendikanın davasına hizmet ederken ahirete intikal etmiş tüm dava arkadaşlarını rahmetle andı. 

NUMAN ŞEKER: “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SENDİKASIYIZ”

Sendika olarak her zaman Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi ‘hakkın ve haklının yanında durmaya’ devam ettiklerine dikkat çeken Numan Şeker, “Bizler bu inanç ve bilinçle yola çıktık. Kurulduğumuz günden beri üye sayımız kaç olursa olsun; kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesi ile yerine getirmede rüştünü ispat etmiş büyük bir teşkilatız” diye konuştu. Bursa’da hem yetkili hem de etkili sendika olduklarını hatırlatan Başkan Şeker, “5. Olağan Genel Kurulu’na genel yetkili sendika ve 300 bin üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sendikası unvanıyla gitmekteyiz. Bursa’da şubemizde 9 bin 100 üye sayısı ile hem yetkili hem de etkiliyiz. Geçen kongreden bu tarafa 4 yıl içerisinde şubemizde üye sayımızı; 3 bin 508’den 9 bin 100’e çıkararak, 5 bin 592’lik bir artış sağladık” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Sadece üyelerinin sorunlarına değil; ülkesinin ve insanlığa duyarlılığının kıblesi sabit, dümeni sağlam teşkilatımızın 14 Şubat 2015’te 23. kuruluş yıl dönümünü inşallah beraber kutlayacağız. Bu vesile ile gecesini gündüzüne katan, adanmışlık örneği ile Eğitim-Bir-Sen ailesini güçlü kılmak için ter döken, emekleri ve fedakarlıkları karşısında saygı ile eğildiğim bütün arkadaşlarımıza, teşkilatımızın yöneticilerine, ilçe ve işyeri temsilcilerimize teşekkür ediyorum.” 

VELİ SARIKAYA: “EĞİTİM-BİR-SEN’İN TÜRKİYE’DE EĞİTİM SENDİKACILIĞINA KATTIĞI DEĞER ORTADA”

“Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’de eğitim sendikacılığına katmış olduğu değerler kamunun malumudur” diyen Bursa İl Milli Eğitim Veli Sarıkaya, “Sendikacılıkta sürekli sorunları, bir papağan gibi tekrar etmekten öte çözüm üreten ve çözümü de sivil olarak üreten bir anlayışın kamu yönetiminin de önünü açacağını düşünüyorum. Bu anlamda özellikle biz kamu yöneticileri olarak, Eğitim-Bir-Sen’in sivil bir anlayışın ve  yaklaşımın çözüm odaklı olarak önümüze sergilenmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi. Toplumsal yaralara duyarlılığı ile ön plana çıkan Memur-Sen yaptıkları güzel işlerle de ön plana çıktığını ifade eden Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Atınkaynak, yetkili ve etkili bir sendika olmanın sorumluluğunu da yerine getirdiğinin altını çizdi. Eğitim-Bir-Sen’in büyük bir sendika olmasının yanında gündem belirleyen bir sendika olduğunu işaret eden Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman ise, “Türkiye’nin gündemini yaptıkları ve bundan sonra da yapacakları ile hiç şüphesiz belirlemeye devam edecektir” dedi. 

BEDRETTİN YILDIRIM: “ONURLU YÜRÜYÜŞÜNÜ HER ZAMAN TAKDİRLE İZLEDİK”

Memur-Sen’in kurulduğu yıllarda kendisinin de kurucuların arasında olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, “Yönetici ve yönetim kurulu bulamazken bugün, 300 bin üye sayısını yakalayan bir sivil toplum kuruluşuna ulaştığı için Allah’a şükrediyoruz” dedi. Memur-Sen’in onurlu yürüyüşünü her zaman takdirle izlediklerini vurgulayan Bedrettin Yıldırım, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Her konuda olduğu gibi siyasi bütün olaylarda hem ülkemizde hem de dünyada mazlumun yanında olan duruşunu herkes bilmektedir. Bu duruş ve bu yürüyüş, bugün de yarın da devam edecektir.” 

Konuşmaların sonunda Eğitim-Bir-Sen Şubesi’nden görevden ayrılan eski ilçe başkanları ve il yönetim kurulu başkan yardımcılarına Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından oylamaya geçildi. Oylama sonucunda kullanılan 132 oyun 128’ini alan Numan Şeker yeniden başkan olurken, 4 oy da geçersiz sayıldı. 

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker’in yeni Yönetim Kurulu şöyle,

Mustafa Sarıgül, Adil Sarıoğlu, Ramazan Acar, Mehmet Ali Akiş, Arif Arı, Fatih Kocağa. Yönetim kurulunun yedek üyeler ise şu isimlerden oluştu; Yunus Bulut, Ahmet Keskin, Halil Gemici, Muhammet Asil, Ahmet  Aydın, Özlem Tunç, Mustafa Balcı.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 22:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0