banner102

Bakan Çelik Bakü’deki Türkiye Kültür Günleri’nin Açılış Törenine Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Türkiye Kültür Günleri’nin açılış törenine katıldı.Bakan Çelik, törene katılmadan önce Azerbaycan Turizm Bakanı Ebülfez Garayev ile birlikte Haydar...

Bakan Çelik Bakü’deki Türkiye Kültür Günleri’nin Açılış Törenine Katıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Türkiye Kültür Günleri’nin açılış törenine katıldı.
Bakan Çelik, törene katılmadan önce Azerbaycan Turizm Bakanı Ebülfez Garayev ile birlikte Haydar Aliyev Kültür Merkezi’ndeki müzeyi gezdi. İki bakan daha sonra merkezde düzenlenen Türkiye Kültür Günleri’nin açılış törenine katıldı. Her iki ülkenin marşlarının çalınmasıyla başlayan törende konuşan Azerbaycan Turizm Bakanı Garayev, “Bugün Azerbaycan-Türkiye ilişkileri tarihinde özel bir gün yaşıyoruz. İlk defa başka bir devletin kültür günleri bu muhteşem Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde düzenleniyor. Çünkü Türkiye ve Azerbaycan bütün engelleri beraber aşmayı başarmıştır. Bugün bizim cumhurbaşkanlarımızın arasındaki yakın ilişkileri, dostlukları ve beraber uluslar arası arenalara çıkmaları, bütün dünyaya Türk dünyasının ne kadar güçlü olduğunu kanıtlıyor” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ise, “Sizlere Türkiye halkının sevgilerini, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını getirdim. Bu muhteşem mekanda sanatçılarımız siz Azeri kardeşlerimizle buluşarak, ‘sadece siyasette ve ekonomide değil kültür ve sanatta da ebediyen birlikteyiz ve kardeşiz’ mesajını en güçlü şekilde verecektir. Merhum Haydar Aliyev’in dile getirdiği gibi ’bir millet iki devlet’ anlayışı doğrultusunda yürütülen iki ülke ilişkileri enerji, ekonomi, eğitim gibi alanlarda olduğu gibi bundan böyle kültürel işbirliğinde çok daha güçlü görünüm arz edecektir. Türkiye Kültür Haftası vesilesiyle bizden desteğini esirgemeyen başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve mevkidaşım, aziz kardeşim sayın Ebülfez Garayev olmak üzere programda emeği geçen sanatçı arkadaşlarıma ve bize misafirperverliklerini gösteren kardeş Azeri halkına ve burayı dolduran sizlere candan teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı, Azerbaycanlı sanatçı Azerin ve Devlet Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Türk halk müziğinden eserler seslendirilen açılış töreni, Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun “Hoş Gelişler Ola” marşı ile sonlandı.
23-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye Kültür Günleri’nde Bakü’de Türk el sanatları sergisi, konserler, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve Türk filmleri gösterimleri yer alacak.
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0