Küçük Objeler Büyük Hayaller Müzede Görücüye Çıktı

İnegöl Belediyesi İNESMEK kursiyerleri ve eğiticilerinin hazırladığı 130 parçadan oluşan “Küçük Objeler Büyük Hayaller” minyatür yaşam sergisi, Kent Müzesi sergi salonunda düzenlenen törenle açıldı.

Küçük Objeler Büyük Hayaller Müzede Görücüye Çıktı
banner98
 İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK), İnegöl’e renk katan değerler oluşturmaya devam ediyor. Binlerce kursiyerin farklı alanlarda eğitim aldığı İNESMEK’te El Sanatları Öğretmenleri Hülya Şimşek ile Saliha Peşteli ve Kursiyerlerinin hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerden oluşan “Küçük Objeler Büyük Hayaller” adlı minyatür yaşam sergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde düzenlenen törenle açıldı.

15 MART’A KADAR ZİYARETÇİLERİNİ KABUL EDECEK
İNESMEK kursiyerleri ve öğretmenlerinin doğadan topladıkları nesneleri, geri dönüşüm malzemelerini ve çeşitli materyalleri bir araya getirerek hazırlamış oldukları 130 parça eserden oluşan serginin açılış törenine; Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İTSO Başkanı Metin Anıl, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ile çok sayıda davetli katıldı. İnegöl Kent Müzesi’nin 94’üncü sergisi olma özelliğini de taşıyan serginin, 8-15 Mart tarihleri arasında açık kalacağı duyuruldu.

MÜZENİN 94. SERGİSİ
Serginin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, bugün çok özel bir günün yaşandığını ifade ederek; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması vesilesiyle hanımefendilerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gün boyu şehrimizdeki tüm etkinliklere katılmaya çalıştık. Şuanda da Kent Müzemizde güzel bir serginin açılışındayız. Bugün müzemizde 94’üncü sergimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

KADININ OLDUĞU YERDE ZARAFET VARDIR
Konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Başkan Taban, “Bir nesli imar eden, şekillendiren, ona yön veren kadınlarımızdır. Kadın demek eş demek, anne demek. Dolayısıyla bir nesli yetiştiren de annelerdir. Bir başarı varsa o başarı hanımefendilerindir. Bugün bir öğretmeni de yetiştiren, Cumhurbaşkanını da yetiştiren, esnafımızı da yetiştiren annedir. Geçmişe dönüp baktığımızda milli mücadelede, Kurtuluş Savaşında bayanlarla omuz omuza bir mücadele görüyoruz. Ecdadımız böyle bu günlere geldi. Bugün de 15 Temmuz’da Şerife Bacıları gördük. Aslında geçmişten hiçbir farkı yoktu. Bugün Zeytin Dalı Harekatına baktığımızda da Şanlı Türk Ordumuzun içerisinde bayan subaylarımızı görüyoruz. Yani hayatın içerisinde her alanda bayanları görüyoruz. Hayatımızın her alanında kadınların olduğunu görüyoruz. Kadının olduğu yerde zarafet vardır, hoşgörü vardır” ifadelerinde bulundu.

Başkan Taban, sergi hakkında da kısa bilgiler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birazdan burada gerçekleşecek olan sergide el sanatları öğretmenlerimiz Hülya Hanım ve Saliha Hanımın kursiyerleriyle birlikte hazırladığı el emeği göz nuru eserleri göreceğiz. Sergimizin adı da Küçük Objeler Büyük Hayaller minyatür yaşam sergisi. Tüm kursiyerlerimize ve eğiticilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”

Konuşmanın ardından Kadınlar Günü nedeniyle pasta kesimi gerçekleştirilirken, ardından kurdele kesimiyle “Küçük Objeler Büyük Hayaller” minyatür yaşam sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Başta protokol üyeleri olmak üzere açılışa katılan tüm vatandaşlar, el emeği göz nuru eserleri ilgiyle inceledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0