"Allah’ın İzniyle Şanlı Ordumuz Muzaffer Olacak"

Belediye Başkanı Alper Taban, her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği kapsamında bu sabah Lazlar Camii cemaatiyle bir araya geldi. Başkan Taban, burada Afrin’de devam Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin yaptığı konuşmada; “Şunu çok iyi biliyoruz ki Allah’ın izniyle şanlı ordumuz orada muzaffer olacak” dedi.

banner98
 Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Lazlar Camiinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyeleri ve İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’in de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan Neva Kahvede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUALAR EDİLDİ
Kahvaltının ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel dua yaptırdı. Başta Afrin, Çanakkale ve 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz için yapılan dualarla, Afrin’de vatan savunması yapan kahraman Mehmetçiğe manevi destekte bulunuldu.

TÜM HEMŞERİLERİMİZİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK ADINA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
Duaların ardından Belediye Başkanı Alper Taban cemaate hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak uzun zamandır Bereket Sofraları adı altında vatandaşlarla buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Taban; “Her Cuma sabahı farklı bir camide, farklı bir sofrada farklı bir mekanda bir araya geliyoruz. Henüz çok yeni bir Belediye Başkanı olmamızdan dolayı bu kısa zaman zarfında teşkilatımızla birlikte, çalışma arkadaşlarımızla birlikte, vatandaşlarımızla birlikte en iyi şekilde şehrimizi yönetmek adına hesap kitaplar yaptık ve sahada bir takım uygulamalar yapmaya çalışıyoruz. İnegöl’de yaşayan tüm hemşerilerimizin işini kolaylaştırmak adına planlamalar yapıyoruz” dedi.

“ALLAH’IN İZNİYLE ŞANLI ORDUMUZ MUZAFFER OLACAK”
Konuşmasında Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatına da değinen Başkan Taban, şöyle konuştu: “Malumunuz ülke sathında yaşanan özellikle güney bölgesinde Suriye Afrin’de yaşanan operasyonlardan dolayı burada şehit olan kardeşlerimiz var. Ben tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralanan gazi kardeşlerimize de Allah’tan şifalar diliyorum. İnşallah bir an önce oradaki bu süreç tamamlanır ve normal haline döner. Gerçekten hemen sınırımızın yanı başında yaşanan bu olaylardan dolayı ister istemez rahatsızlık duyuluyor. Biz de öncelikle sınır güvenliği noktasındaki problemi aşıp biran önce Suriyeli kardeşlerimizin de kendi ülkelerinde konuşlanması noktasında sürecin tamamlanmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki Allah’ın izniyle şanlı ordumuz orada muzaffer olacak.”

“ELHAMDÜLİLLAH ORDUMUZUN SIRTI YERE GELMEZ”
“Ben bunu çok büyük bir savaş gibi de görmüyorum ülkemiz adına. Orada bölgesel bir operasyon gerçekleşiyor. Ordumuz da ülkemiz de bunun üstesinden gelecektir. Kaldı ki bu kadar ağzı dualı insanın olduğu bir milletiz. Elhamdülillah ordumuzun sırtı yere gelmez. Evet, şehitlerimiz var biliyoruz. Ama biz bu vatanı da yolda geçerken bulmadık. Geçmişte Osmanlı döneminde çok büyük bir coğrafyaya hükmeden bir ecdadımız var. İçerisinde Manavı, Gürcüsü, Çerkesi, Lazı, Boşnağı, Arnavutu her etnik kökenin yer aldığı ve genci yaşlısı, kadını erkeği olmak üzere tüm unsurlarıyla beraber mücadele edilmiş. Bu topraklarda bugün o günkü mücadele sonucunda rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Bugün de eğer böyle bir ihtiyaç hasıl olmuşsa eğer, gerisi teferruattır diyoruz. Bir şehit veririz, bin doğarız. Ülkemizi savunmak için hepimiz hazırız.”

“VAKTİMİZİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU SAHADA GEÇİRİYORUZ”
“Göreve geldiğimiz gibi yapmak istediğimiz işleri planladık. Ama bir de vatandaşımıza da soruyoruz, biz bir şeyler yapmak istiyoruz ama sizlerin de gördüğü eksikler varsa, bizlere iletmek istedikleriniz varsa lütfen bizlere iletin. Vaktimizin büyük çoğunluğunu sahada geçiriyoruz. Vatandaşımızın hissiyatı, düşüncesi ne? Bizim çözdüğümüzü düşündüğümüz işler gerçekten sahada çözülüyor mu? Vatandaşlarımız bize rahat ulaşabiliyor mu? Derdini anlatabiliyor mu? Sayın Cumhurbaşkanımızın da önemsediği konular bunlar. Siz çok şeyler düşünüyor olabilirsiniz ama vatandaş ne bekliyor, ne istiyor? Şehrin ihtiyaçları neler gibi pek çok alanda kendimizi kontrol ediyor ve gözden geçiriyoruz ama sizlerden de bunları duymak istiyoruz. Bunları da vesile kılarak sizlerle buluşmuş oluyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0