Kredi borcu emekli madenciyi ölüme götürdü

Soma faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Murat Avcı’nın 12 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğu ancak kredi borcundan dolayı tekrar çalışmaya başladığı öğrenildi.

Kredi borcu emekli madenciyi ölüme götürdü
banner98

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi 44 yaşındaki Murat Avcı’nın 12 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğu ancak kredi borcundan dolayı tekrar çalışmaya başladığı öğrenildi.

Murat Avcı, 44 yaşında bir maden işçisiydi. 12 yıl çalıştıktan sonra aynı maden ocağından emekli olmuştu. Ancak emekliliğin tadını sadece iki ay sürebildi. Aldığı emekli maaşı kredi borcunu ödemeye yetmeyince 2 yıl önce tekrar aynı madende işe başladı.
Biri 14 henüz aylık olmak üzere iki çocuğu olan talihsiz madencinin cesedi, dün facianın yaşandığı maden ocağından çıkartılarak kimlik tespiti için Akhisar Devlet Hastanesine getirildi. Burada ağabeyinin cesedini bekleyen acılı kardeşi Ayşe Er, ağabeyim 12 yıl çalıştığı aynı madenden emekli olmuştu. 2 ay emekli kalabildi. Ama kredi çektiği için mecbur kaldı tekrar işe başladı. İş imkanı olmadığı için aynı madene giderek çalışmaya devam etti" dedi.

KARDEŞİM BİR LOKMA EKMEK İÇİN ÖLDÜ

Ağabeyinin aldığı emekli maaşı ile kredi borcunu ödeyemediği için tekrar işe başladığını belirten kardeşi Ayşe Er, "Zaten ne kadar maaş veriyorlar ki, bin lira veriyorlar. O parayla geçimini mi sağlayacak kredisini mi ödeyecek? İki yıldan beri tekrar çalışmaya başladı. Ufak çocuğu var. Daha 14 aylık. Bir tane daha çocuğu var. Maden zor bir yer. Onlar da ekmeğini zor bir yerde çıkartıyorlar. Bir lokma ekmek için canından oldu. Önlem düzenli olmadığı için öldü. Maskeleri çalışmıyormuş, maden tehlikeli yer. Güvenlik olsaydı böyle olmazdı. Başka yerler olmadığı için iş yerleri olmadığı için maden mecbur bırakıyor" dedi.

Kredi borcunu ödemek için emekli olduğu maden ocağında yeniden işe başlayan ve faciadan kurtulamayan talihsiz işçiden geri 14 aylık oğlu Berkay ile çekilmiş bir fotoğrafı kaldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0