Taner Yıldız, Yılmaz Özdil'e ateş püskürdü

Yılmaz Özdil'in 'bu olan biten normaldir, hatta müstahaktır bile denebilir’ şeklindeki sözlerine Taner Yıldız sert tepki gösterdi.

Taner Yıldız, Yılmaz Özdil'e ateş püskürdü
banner98

Yılmaz Özdil, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını bir televizyon kanalında yorumlarken ‘Yani bu olan biten normaldir, hatta müstahaktır bile denebilir’ şeklindeki sözlerine Taner Yıldız sert tepki gösterdi.

Gazeteci Yılmaz Özdil, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için "Müstehaktır" ifadesini kullanmıştı. Böyle bir insafsızlığa tahammül edilemeyeceğini Söyleyen Yıldız,’ Müstahaktır demek, böyle bir ölümü kendi zihninde, kalbinde makul hale getirmektir. Bu acının içerisinde böyle bir cümle 77 milyon eksi bir tarafından kabullenilemez’ dedi.

Bakan Yıldız, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasıyla ilgili olarak son gelişmeleri basınla paylaştı. Sözlerine bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlerden ötürü gazeteci-yazar Yılmaz Özdil’i eleştirerek başlayan Bakan Yıldız, “Ben 77 milyonumuzun yaralı olduğunu söylemiştim. Bu sayıdan bir tanesini çıkarın arkadaşlar. Demek ki bu kişi bu adam yaralı değilmiş. Biz şahıslarımız ile alakalı hususlarda bütün eleştirilere hiçbir şekilde cevap vermedik. Çünkü bizim burada yoğunlaştığımız tek bir iş vardı. Bugün 2 işçimizin de yeri tespit edildikten sonra bunu söylemek zorundayım. Şimdi çalışma arkadaşlarına sesleniyorum. Benim ona söyleyecek hiçbir cümlem yok. Böyle bir insanla nasıl yan yana çalışılabilir ve bunu söyleyebilecek bir insanla nasıl fikir tartışılabilir. Biz basının özgür olmasını isteyen yapıdayız. Ama bu özgür olmak isteyen basına da bir istismar aracı olmuştur.

77 MİLYON -1

Arkadaşlar her birimize 301 işçimizin hassasiyetine ve onların cenazesine gösterilmesi gereken bir nezakete davet ediyorum. ‘Müstahaktır’ demek böyle bir ölümü kendi zihninde kalbinde varsa eğer o da makul hale getirmektir. Bu acının içerisinde böyle bir cümle 77 milyon eksi 1 tarafından kabullenilemez. Bu kadar da haksızlık olmaz. Biz bütün acımızla, bütün hüznümüzle beraber büyük bir ciddiyet içerisinde yeni bir kaza olmasın çabasıyla gece gündüz demeden uğraşan bir ekiple buradayız. Ama böyle bir insansızlığa, böyle bir insafsızlığa, böyle bir kutsalsızlığa tahammül edemeyiz. O işçi kardeşlerimizin aileleri adına en azından o hürmet duyulsun. Müstahaktır kelimesinin bedeli ödenmek durumundadır. Ben bunu kendi adıma değil, hükümetimiz adına da değil, işçi kardeşlerimizin adına söylüyorum” dedi.

YILMAZ ÖZDİL NE DEMİŞTİ ?

Özdil, “Maden kazasında ölen çocuklar, Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde parayla taşıdığı işçiler. Ceplerine para koyup tezahürat yaptırıyorlar. Dolayısıyla Başbakan ’Bu çocukların ölmesi normal’ diyor.. Normal demek gerçekten.. Çalışma Bakanı’yla CHP’li Özgür Özel arasında bu konu da bir polemik geçmişti; Bakan ’Ne yani, bir maden sahibinin bir partiyi sevmesi yasak mı’ demişti.. Dolayısıyla burada ben Başbakan’a katılıyorum. Yani bu olan biten normaldir, hatta müstahaktır bile denebilir" demişti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0