Efsane Sessizliğini Bozdu

Önceki gün 87. yaş gününü kutlayan Castro son makalesinde '7 yıl daha yaşayacağımı hayal edemiyordum' diye yazdı

Efsane Sessizliğini Bozdu
banner98
 87. yaş günü dolayısıyla yayımlanan bir makalesinde Fidel Castro, midesindeki rahatsızlıkla bu kadar uzun süre yaşayacağını tahmin etmediğini söyledi. Castro görevi bıraktığı yıllar için: "Yedi yıl daha yaşayacağımı hayal bile edemiyordum." dedi.  Castro'nun doğum gününden sonra yayınlanan makale yalnızca Küba resmi gazetesi Granma'da basıldı.

'YOLDAŞ KİM İL SUNG 100 BİN OTOMATİK KALAŞNİKOF YOLLADI'

   Fidel Castro tedavi nedeniyle 2006'da görevden ayrılmış, ancak Küba başkanlığı ve başkomutanlığından resmen Şubat 2008'de istifa etmişti. Makalesinde Castro, "Hastalığımın kesinleştiğini anladığım anda, başkanlık görevlerime son vermete tereddüt etmedim" dedi. Yazısında, Castro 1980'lerin başında Kuzey Kore'den silah edindiklerini de belirtti.Sovyet lider Yuri Andropov'un, komünist bir adayı daha fazla koruyamayacaklarını ifade etmesinin ardından 'Kuzey Koreli silah tedarikçilerinin Küba'ya silah sağladığı' yazıda belirtildi.

ABD'YE SALDIRMAMIZ HALİNDE YANLIZ SAVAŞACAĞIMIZI SÖYLEDİLER

Castro, Andropov hakkında: "ABD'ye saldırmamız halinde, yalnız savaşacağımızı söyledi" dedi.


Eski Küba lideri, Sovyetler Birliği'nin Küba'yla olan anlaşmasında değişikliğe gitmesine rağmen adaya silah göndermeye devam ettiğini de yazdı.

Kuzey Kore ile Küba arasındaki silah alış verişi Birleşmiş Milletler uzmanlarının Panama Kanalı'ndan geçen Kuzey Kore bandıralı gemiyi soruşturmasıyla da gündeme gelmişti. Geçtiğimiz ay uyuşturucu taşıdığı şüphesiyle durdurulan bir gemide Panamalı yetkililer şeker çuvallarının altında silah bulmuşlardı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0