Sümela'da Dördüncü Ayin!

Sümela Manastırı'nda dördüncüsü düzenlenen Meryem Ana ayinini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Hükümetimize, inanç özgürlüğü konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunmaktayız" dedi

Sümela'da Dördüncü Ayin!
banner98
 Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle 2010 yılında ilki gerçekleştirilen ve Meryem Ana'nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağustos'ta düzenlenen Meryem Ana ayininin dördüncüsü, Sümela Manastırı'nda yapıldı. Sabah saatlerinde ayini yönetmek üzere konakladığı otelden beraberindeki din adamlarıyla birlikte ayrılan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sümela'ya giden patika üzerindeki kemençecilerle sohbet etti, bahşiş verdi. Bartholomeos'a Sümela Manastırı'na kadar eşlik eden Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Kantekin, ayin başlarken manastırdan ayrıldı. Ayine Avustralya Piskoposluğundan Apoloniados Episkoposu Serafim, Ukrayna Kilisesi'nden Bruvarsko Episkoposu Merkurios da katıldı. Bu arada ayine beklenenin altında katılım olurken yaklaşık 350 kişi manastıra geldi. Maçka Belediye Başkanı CHP'li Ertuğrul Genç de ayini izledi.


YUNANCE VE TÜRKÇE KONUŞTU

Dini ritüellerin yerine getirilmesinin ve ilahilerin okunmasının ardından Yunanca ve Türkçe konuşma yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos, şunları söyledi:
"Yüce Allah'a bizlere Sümela'da bu sene de ayin yapmayı nasip ettiği için şükretmekteyiz. Hükümetimize, inanç özgürlüğü konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunmaktayız. Bizlere 4 seneden beri tarihi dini mekanlarımızda ayinlerimizi yapma imkanını verdiler. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere. Kuran-ı Kerim'de kendisinden en iyi şekilde bahsedilen Meryem Ana'yı anmak üzere bugün hep birlikte dua etme bahtiyarlığına ulaştık. . Yüce Allah hepimizle beraber olsun."

KUTSAL EKMEK VE ŞARAP

Konuşmanın ardından yine ilahiler okundu ve Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından kutsanan ekmek ve şarap, din adamları tarafından katılımcılara ikram edildi. Ayine katılanlar manastır duvarlarına yaktıkları mumları yerleştirdi. Bartholomeos daha sonra Sümela'nın alt bölümündeki bir restoranda yemek yedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0