Demirtaş: Van'ın bütün belediyelerini kazanacağız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önümüzdeki yerel seçimlerde BDP’nin Van'daki bütün belediyeleri kazanacağını söyledi.

Demirtaş: Van'ın bütün belediyelerini kazanacağız
banner98
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önümüzdeki yerel seçimlerde BDP’nin Van'daki bütün belediyeleri kazanacağını söyledi. Demirtaş, Van'ın bir çok ilçesine koydukları kadın kotasını hatırlatarak, "Van'ın kadın belediye başkanları belediyeciliğin en önemli göstergesini sunacaklar." dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van’ın Xaçort Mahallesi'ndeki Nuda Kültür Merkezi'nin önünde düzenlenen Van Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının temel atma ve toplu açılış törenine katıldı. Törende halka seslenen Demirtaş, Van’daki bütün başarıların halkın eseri olduğunu belirtti. Van'da taşı taş üstüne koyan Van'ın kadınları, gençleri olduğunu aktaran Demirtaş, "Belediyemiz eksiklikten ve yetmezliklerden sorumludur. Başarılar sizlerin eseridir. Öncelikle sizleri kutluyorum. Zorluk içinde çok büyük siyasi çalışmalar yaptınız. Depremden sonra çıkan felaketin izlerinin silinmesi için mücadele ettiniz. Daha karanlıkta kalan mağdurlar var. Bütün bunları el birliği ile ortadan kaldıracağız. En büyük gücümüz halkımızın iradesidir. Bugün Kürt halkı kendi topraklarında dik yürüyorsa, mahcup değilse bu mücadelenin sayesindedir." ifadelerini kullandı.

"Bizler bir yandan özgürlük ve barış mücadelemizi sürdürürken bir yandan da halkın temel sorunlarını çözeceğiz." diyen Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugünkü hizmetler bunun göstergesidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde Van halkı iradesini gösterecek ve inanıyorum ki Van'dan BDP'li olmayan hiçbir belediye kalmayacaktır. Şimdi Van'ın kadın belediye başkanları belediyeciliğin en önemli göstergesini sunacaklar. Kadın belediye başkanı adaylarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Şimdiden hepimizin yolu açık olsun."

Vatandaşların yağan yağmur altında ıslanırken, vicdanının konuşmasına el vermediğini belirten Demirtaş, açılışı yapılan eserlerin hayırlı olmasını dileyerek kurdeleyi kesti.

Demirtaş, saat 16:00'da Ağrı Doğubayazıt'ta BDP Siyaset Akademisi'nin açılış törenine katılmak için Van’dan ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0