Davutoğlu Tatil İçin Karabük'e Geldi!

Dışişler Bakanı Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ve kızı ile 3 günlük tatil için tarihi ve turistlik ilçe Safranbolu’ya geldi.

Davutoğlu Tatil İçin Karabük'e Geldi!
banner98
Dışişler Bakanı Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ve kızı ile 3 günlük tatil için tarihi ve turistlik ilçe Safranbolu’ya geldi.

Dışişler Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ailesi ilçenin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi. Sabah kahvaltısını Yenice ilçesi Şeker Kanyonu'nda yapan Bakan Davutoğlu daha sonra bir süre kanyonda gezdi, Türkiye’nin 4. büyük mağarası olan Mencilisi mağarasını inceledi. Bir süre tarihi konakta dinlenen Bakan Davutoğlu Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, AK Parti İl ve ilçe yöneticileri ile birlikte ilk olarak eski çarşıda bulunan tarihi belediye binasında çay içti. Burada dış politika ile ilgili özel bir telefon görüşmesi yapan Bakan Davutoğlu, daha sonra tarihi Cinci Hanını gezdi. Tarihi Safranbolu sokaklarında vatandaşlarla tokalaşarak hatıra fotoğraf çektiren Bakan Davutoğlu kendisine ikram edilen Safranbolu lokumlarının da tadına baktı.

Akşam namazı için 352 yıllık cami Köprülü Mehmet Paşa Cami'ne geçen Bakan Davutoğlu'na Tarihçi - Yazar Aytekin Kuş tarafından cami avlusunda bulunan güneş saati, tarihi cami ve Safranbolu hakkında bilgi verildi. Bakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra 352 yıllık Arasta çarşısı içinde bulunan tarihi Boncuk Kahvesinde közde pişirilen içinde çeşitli doğal meyvelerin bulunduğu meyve çayını içti. Bakan Davutoğlu'na burada Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından tarihi kent ile ilgili yazılmış araştırma kitapları hediye edilirken, Karabük Valisi İzzettin Küçük de yemeni hediye etti. Davutoğlu, kahvehanenin yanında bulunan yemenici ustası Erhan Başkaya'yı da ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, eşinin babasının ve kendi babasının da kundura ustaları olduğunu söyleyerek Başkaya'ya teşekkür etti.

Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra 1779 yılında Kazadağlı Mehmet Ağa tarafından yaptırılan ve daha sonra 1930 yılında özel şahıslara satılan ve son olarak 1975 yılında Müezzinoğlu ailesi tarafından Safranbolu Belediyesine bağışlanan 234 yıllık Kazdağlıoğlu camiinde inceleme yaptı. Safranbolu AK Parti teşkilatı ile bir hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Karabük Valiliği tarafından onuruna Safran Konak'ta verilen akşam yemeğine geçti.

Bakan Davutoğlu, yarın ülke ve dünya gündemi ile ilgili partililere ve halka konferans verdikten sonra Karabük Valiliğini ziyaret edecek.
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0