İngiltere, Falkland Adaları İçin Brazilya İle Görüşüyor!

İngiltere, Güney Atlantik Denizi'nde yer alan ve kendisine bağlı deniz aşırı vilayetlerden birisi olan Falkland Adaları'nda söz sahibi olma mücadelesini sürdürüyor.

İngiltere, Falkland Adaları İçin Brazilya İle Görüşüyor!
banner98
İngiltere, Güney Atlantik Denizi'nde yer alan ve kendisine bağlı deniz aşırı vilayetlerden birisi olan Falkland Adaları'nda söz sahibi olma mücadelesini sürdürüyor. Adanın yönetimini elinde tutan İngiltere, Arjantin'in hak iddialarına karşı Güney Amerika'nın en güçlü ülkesi Brezilya'da kamu diplomasisi yürütüyor.

Latin Amerika ülkelerini yanına almak isteyen ada yöneticileri, konuya ilişkin lobi faaliyetlerinde bulunmak için Brezilya'ya geldi. Bir hafta boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları ile görüşecek diplomatlar, adanın İngiltere'ye bağlılığı için halktan destek toplayacaklar.

Adanın yönetimine ilişkin geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen referandumda kendi lehine sonuç çıkması üzerine İngiltere, bu yolla Arjantin üzerindeki baskısını artırıyor. Ayrıca Arjantin'in taleplerini uluslararası kamuoyunda geçersiz kılmak isteyen İngiltere, komşu ülkelerde lobi faaliyetlerini destekliyor.

Brezilya hükümeti, çoğu Latin Amerika ülkesi gibi Falkland Adaları konusunda Arjantin'in yanında yer alıyor.
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0