Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Tezkere sonrasında bir Mehmetçik’in şehidin cenazesi gelirse, bunun sorumlusu AKP ve MHP’dir” dedi.Partisinin Malatya il binasında, parti yöneticileri,...

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:
banner98
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Tezkere sonrasında bir Mehmetçik’in şehidin cenazesi gelirse, bunun sorumlusu AKP ve MHP’dir” dedi.
Partisinin Malatya il binasında, parti yöneticileri, meclis üyeleri ve ilçe başkanlarının katılımı ile düzenlenen basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Milletvekili Veli Ağbaba, önce tezkere konusuna temas etti.
“Tezkerenin temel amacı, AKP’nin geçmiş dönemde çok istediği ve başaramadığı Suriye rejimimi devirmektir” iddiasında bulunan Veli Ağbaba, “AKP ve MHP’nin destek verdiği tezkerenin amacı, tarafsızların da belirttiği gibi, maalesef İŞİD’i bitirmek değil; Türk askerini bir başka bölgede savaşa sürüklemektir. Bizim açımızdan kabul edilebilecek bir durum değildir” ifadelerini kullandı. Ağbaba, “Tezkere sonrasında bir Mehmetçik’in şehidin cenazesi gelirse, bunun sorumlusu AKP ve MHP’dir” dedi.
Suriye’de Türkmenlerin sahipsiz olduklarını belirten Ağbaba, “Türkmenlerle yaptığımız görüşmede hala yardım gitmemiş ve sahip çıkılmadığını söylüyorlar” diyerek, Kurban Bayramı sonrasında ziyaretlerine gideceklerini bildirdi.
CHP’nin CHP’li belediyelerle ilgili kardeş belediye projesinden de söz eden Ağbaba, “Doğu batıyı, batı doğuyu bilecek. Didim’deki belediye başkanımız, Muş’taki belediye başkanımızın sorunlarını bilecek. Tunceli Pertek’teki arkadaşımız Kartal’daki belediye ile kardeş yapacağız. Bu projemizin belediyelere örnek olacağını belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Malatya ziyareti ve sözlerine temas eden Veli Ağbaba, “Bakanın memleketi Afyonkarahisar’da doğru dürüst meyvecilik ve tarım da yok. Ancak, memleketine 71 sulama göleti yaparken, Malatya’ya 14 yapacaklar. Size sorarım, Afyon’da hangi tarım ürünü var?”diye sordu. “Milletvekilleri çıkıp açıklasınlar. Malatya’da sulama sorunu olmayan bir tek ilçe varsa, çıkıp Malatyalıların karşısında özür dileyeceğim” diyen Ağbaba, Kurban bayramı mesajında da, kardeşlik, barış içerisinde, savaşların son bulduğu çocukların ölmediği, kadınların köle pazarında satılmadığı bir bayram diliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0