Aort Damarı Yırtılan Kadın Hayata Tutundu!

Batman’da aort damarının ölümcül bir şekilde yırtılması sonucu hastaneye kaldırılan bir kadın yapılan başarılı operasyonla hayata tutundu.

Aort Damarı Yırtılan Kadın Hayata Tutundu!
banner98
Batman’da aort damarının ölümcül bir şekilde yırtılması sonucu hastaneye kaldırılan bir kadın yapılan başarılı operasyonla hayata tutundu.

Batman’da ikamet eden 35 yaşındaki bir kadın, 2 ay önce yüksek tansiyon nedeni ile erken doğum yaptı. Geçtiğimiz günlerde evde bir anda baygınlık geçiren kadın hasta Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastada, şiddetli karın ağrısı, bilinç bulanıklığı, yüksek tansiyon ve kanda iltihap hücrelerinin yüksekliği ile çekilen tomografi de aort damarında yırtılma tespit edilmesi üzerine doktorlar kadına acil müdahalede bulunuldu.

ÜÇ DEFA KALBİ DURDU

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Adnan Tuna, aort damarında yırtılmayla hastanelerine gelen 35 yaşındaki kadın hastanın, kalp ve damar cerrahisi doktorlarından Op. Dr. Sinan Göçer, Op. Dr. Mehmet Biçer, Op. Dr. Zafer Erk, Op. Dr. Burhan Üzümbağ, anestezi Uzm. Dr. Reşit Saruhan ve hazır bekleyen KVC ameliyathane ekibi tarafından acilen ameliyata alındığını söyledi. Op. Dr. Tuna, "Yaklaşık 5 saat süren ameliyat ile kalbin çıkış yerinin üstündeki yırtılmış olan aort kısmı değiştirildi. Ameliyat sonrası yoğun bakım sürecinde hastanın üç defa kalbi durdu ama yapılan başarılı müdahalelerle hasta tekrar hayata döndürüldü ve sonrasında iyi bir yoğun bakım ve servis takibi ile hastamız sağlığına kavuşup yürüyerek taburcu olmuştur" dedi.

Yapılan ameliyata dair bilgi veren kalp damar cerrahları ise, "Aort damarının ölümcül yırtılması olan hastalıkta, yırtılan damarın içine giren kan her kalp atımında ilerleyerek damar duvarının katmanlarını birbirinden ayırır. Akut aort diseksiyonu gelişen olguların yaklaşık yüzde 40’ı aniden kaybedilmekte, daha sonra saatte yaklaşık yüzde 1 oranında ölüm görülmekte. Operasyon sonrasında da yüzde 20'ye ulaşan ölüm görülmekte" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0