Ak Parti İl Yönetimi Belli Oldu!

AK Parti Bursa il yönetimi belirlendi. Cemalettin Torun’un il başkanı olmasının ardından başlayan istişare maratonu tamamlandı.

Ak Parti İl Yönetimi Belli Oldu!
banner98
AK Parti Bursa il yönetimi belirlendi. Cemalettin Torun’un il başkanı olmasının ardından başlayan istişare maratonu tamamlandı.

Partiye emeği geçmiş isimler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kanaat önderiyle yapılan görüşmelerin ardından toplumun her kesiminin sesini yansıtması amacıyla AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından hazırlanan il yönetim kurulu listesi, AK Parti Genel Merkezi tarafından onaylandı. Torun’un, hem tecrübeyi hem de gençliğin dinamizmini bir araya getirme gayesiyle oluşturduğu 50 kişilik AK Parti Bursa il yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Abdullah Duman, Adem Bakır, Ali Yılmaz, Asım Amil, Ayhan Salman, Cemile Yiğit, Davut Gürkan, Dilek Yamakoğlu, Embiya Akkuş, Erdem Yalçın, Ersin Baykal, Esra Ulviye Sever, Fatma Saime Erdönmez, Gürkan Bilgin, Halide Serpil Şahin, Halil İbrahim Özgeriş, Hasan Kılıç, Hilmi Pakyürek, Hüseyin Güvendi, İbadet Kosova Deniz, İbrahim Güney, Kadir Oruç, Mahmut Turan, Mehmet Muhsin Özlükurt, Mehmet Şenocak, Mehmet Zahit Yanar, Muharrem Durmuş, Mustafa Gürses, Mustafa Yavuz, Necati Polat, Nesri Demir, Nihat Gülçimen, Niyazi Salman, Nurettin Arif Kurtulmuşlar, Orhan Aygün, Ömer Faruk Koçer, Paşa Ağdemir, Ramazan Yılmaz, Remzi Çelik, Sayim Temel, Setenay A.Yüksel Olguner, Süheyla Bülbül, Şener Güngör, Şeyma Günal Yağır, Ürkiye Şentürk, Yasemin Bulut, Zafer Yıldız, Zahide Arı, Zekeriya Kutlucan.

İl yönetim kurulundaki isimlerin yarısından çoğu değişti. Yönetiminin yüzde 70’ininin üniversite mezunlarından oluştuğunu ifade eden Torun, yönetimde ilk kez siyasete giren 12 kişi bulunduğunu ve 35 yaşın altında bulunan siyasetçi oranının da yüzde 25 olduğunu söyledi. Torun, il yönetimini, öncelikle partiyi yerel seçimlerde 18 belediyede zafere ulaştıracak, ardından da cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde başarıya koşacak bir yapıyla oluşturduklarını ifade etti.

Asıl gayenin partinin Bursa’daki gücüne güç katmak olduğunu, bu hedef için çalışacak yönetime büyük görevler düştüğünü ifade eden Torun, "Önümüzdeki çok önemli seçim dönemlerini de düşünerek çalışacak, Bursa’nın tüm toplumsal yapısını kucaklayan, görüş alacak, dinleyecek, değerlendirecek ve hızlı biçimde uygulayacak bir yönetim oluşturduk. Bu yönetimde girenlerin sorumluluğu büyük. Asıl yük ise yönetime giremeyen isimlerde. Partimizde devam eden temel anlayış nöbet değişimi ve bayrak yarışı. Küskünlük ve kırgınlık olmayacağını biliyorum. Yönetim dışındaki tüm partililerimiz de, inanıyorum ki bize fikir, destek ve tavsiyelerde bulunacak. Bu birlik ve beraberlik havasıyla AK Parti Bursa’da gireceği tüm seçimlerde yine büyük başarı gösterecek ve milletin kendisine yönelik güvenini boşa çıkarmayacak” dedi.

Yeni yönetim kurulu listesi yarın (çarşamba) 13.00’te Almira Otel’de düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0