Almanya’daki İslami kuruluşlardan teröre ortak tepki

Almanya’da faaliyet gösteren 12 Türk Müslüman kuruluş, Köln’de basın toplantısı düzenleyerek, Paris’te meydana gelen terör eylemini kınadı.

Almanya’daki İslami kuruluşlardan teröre ortak tepki
banner98
 Fransa’nın başkenti Paris’te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırısının ardından sert dille terörü kınayan Müslüman kuruluşlar, tepkilerini sürdürmeye devam ediyor. Almanya’da faaliyet gösteren 12 Müslüman kuruluş, Köln’de bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda çok sayıda Alman medyası da hazır bulundu.

Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri yayınlayan Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırısını kınayan İslami kuruluşlar, Paris’teki saldırının en çok Müslümanları vurduğuna dikkat çekti. İslam inancına göre bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmekle eş anlam taşıdığını dikkat çekilen basın toplantısında, “Paris’te girişilen saldırı karşında şok olduk. Bu tür olaylar karşısında birlikte kararlı hareket etmemiz lazımdır. Terör eylemi İslam’a mal edilemez. Bir kişinin suçunu bir millete ve mensup olduğu dine mal etmemeliyiz. Dünya genelinde terör eylemlerinin artışı karşısında sorumluluklarımızın arttığının farkında olmamız lazımdır. Maalesef her toplumun ve din mensubunun radikal eylem yapabileceğini görmekteyiz. Bundan dolayı da kolaycılığa kaçarak birilerini suçlamaya gitmemeliyiz” denildi.

Açıklamada ayrıca, toplumsal birliğin karşılıklı anlayış ve dayanışma ile mümkün olacağına vurgu yapıldı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0