7 yaşındaki oğlunun yürümesi için gönüllü çalışıyor

Adana'da 6 yıl önce meydana gelen kazada, yol kenarında motosiklet üzerinde beklerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve yürüme fonksiyonini kaybeden Mustafa Kirtay'ın (7), yürüyebilmesi için annesi rehabilitasyon merkezinde gönüllü olarak çalışıyor.

7 yaşındaki oğlunun yürümesi için gönüllü çalışıyor
banner98

24 Yaşındaki Aynur Kirtay'ın 8 yıl önce amcasının oğlu Murat Kirtay ile yaptığı evlilikten Mustafa ismini verdikleri bir çocukları dünyaya geldi. Kirtay çifti, Mustafa 1 yaşında iken akrabalarına gitmek üzere motosikletle yola çıktı. Aile, Kıyıboyu Caddesi'ne geldikleri sırada yol kenarında su almak için durdu.

Baba Kirtay, tam motosikletten inmek üzereyken arkadan kayarak gelen Ömer O.'nun kullandığı otomobil motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle aile fertlerinin her biri bir tarafa savruldu. Olay yerine gelen ambulansla aile hastaneye kaldırılırken, sürücü tutuklandı. Anne ve baba birkaç gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu ancak durumu ağır olan 1 yaşındaki Kirtay, 8 ay hastanede kaldı. Küçük Mustafa'nın kaza sonrası beyni su topladığı için tam 24 kez ameliyat geçirdi. Hastaneden taburcu olan çocuk, daha sonra tekrar tekrar sürekli hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Beyni su topladığı için şant takılan Mustafa Kirtay'a 6 yılda 20'nci kez şant takıldı. Bu arada aileye çarpan sürücü yargılandı. 7. Asliye Ceza Hukuk Mahkemesi sürücüye 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bu ceza da yaraladığı 3 kişi için 13 bin 500 lira para cezasına çevrildi.

Kirtay, tam yeni yeni yürümeye başlayan oğlunun yürümesi için mücadele başlattı. Ancak oğlu 7 yaşına gelmesine rağmen hala yürüyemedi. Bu arada anne oğlunun yürümesi için çabalarken anlaşamadığı eşinden de ayrılarak mücadelesinde tek başına kaldı. Fedakar Anne, oğlunun yürümesi için bütün rehabilitasyon merkezlerini dolaşmaya başladı. Ancak maddi imkanı olmadığı için oğlunun haftanın 5 günü fizik tedavi almasını sağlayamadı. Anne Kirtay, haftada sadece 2 senas yani 2 gün fizik tedavi almasını sağlayabildi. Oğlunun biran önce yürümesini isteyen anne Kirtay, rehabilitasyon merkezine giderek devletin karşıladığının dışında fizik tedavi seansları alması için merkezde çalışması önerisinde bulundu. Annenin gönüllü çalışma teklifini düşünen rehabilitasyon merkezi teklifi kabul ederek Mustafa'nın fizik tedavi süresini uzattı. Anne şimdi her gün merkeze giderek burada engelli ailelerle ve engellilerin sosyal faaliyetleriyle ilgilenerek gönüllü olarak çalışıyor.

"OĞLUMUN YÜRÜYEBİLMESİ İÇİN GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞIYORUM"
Anne Kirtay, oğlunun kazadan sonra hiç yürüyemediğini 7 yaşına gelmesine rağmen ancak destekle yürüyebildiğini belirterek, "Onun yürümesi için rehabilitasyon merkezindeki seanslara başlattım. Ancak burada devlet sadece 2 günlük seansını karşılıyordu. Ben oğlumun daha çok seans alması için merkezle konuşup maddi durumum olmadığı için gönüllü olarak çalışmaya karşılığında seansı artırdım. Engellilerin ihtiyaçlarıyla ilgili ailelerden yardım istiyorum. Engelli çocukların eğlendirilmesi, onların sosyal aktivitelere katılması konusunda yardımcı oluyorum. Yani merkezde ne iş olursa oğlum için yapıyorum. Yeter ki oğlun yürümeye başlasın" dedi.
Kirtay engelli annesi olduktan sonra engelli aileleri daha iyi anladığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2014, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0