Yazar Mustafa Özdamar Üsküdar'da okurlarıyla buluştu

Yazar Mustafa Özdamar Üsküdar'da okurlarıyla buluştu
banner98

Üsküdar Belediyesince düzenlenen "Gönül Bulutu" başlıklı etkinlikte yazar ve tasavvuf araştırmacısı Mustafa Özdamar okurlarıyla bir araya geldi.

Balaban Tekkesi Kültür Evi'ndeki etkinliğe, usta yazarın okurlarının yanı sıra akademisyen, öğrenci ve tasavvufa meraklı çok sayıda kişi katıldı.

Özdamar, insanoğlunun hayatın içinde farkında olmadan yaratılan diğer mahlukları incitebileceğini, yaratılanı incitmemek için dikkat ve rikkat sahibi olunması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin felakete dönüşmemesi için tedbirler alınmasının önemine değinen Özdamar, Kur’an-ı Kerim’deki Mülk Suresi'nin ilk ayetlerini açıklayarak, şunları kaydetti:

"Felaket dediğimiz şeyler aslında rahmetin zahmete dönüşmüş halidir. Mülk Suresi'nde yüce Allah 'Hanginiz daha iyi ameller yapacaksınız diye ölümü ve hayatı yarattım' diyor. Dikkat ediniz önce ölümü yarattım diyor. Kadim gelenekte ev yaparken ağaç boyunu aşmama edebi vardı. Depremler her zaman olabilir ama bugünkü gibi yüksek binalar yapmasaydık felaketler yaşamazdık. İnsanoğlunu dünyevilik o kadar sarmış ki o dünyevilik üstümüze yıkılıverdi. Efendimiz Hazreti Muhammed, dünya hayatını bir yolcunun bir ağaç altında gölgelenmesine benzetir. Yıkılan şeyler aslında kendi yanlışlarımızdır. Bizim kendi yanlışlarımız üzerimize yıkıldı."

Birbirini sevmenin önemine işaret eden Özdamar, hiç kimsenin sınanmadığı günahın masumu olmadığını ifade etti.

Özdamar, olumsuz duygulardan arınmanın insana huzur vereceğini dile getirerek, "Allah'ın insanı yaratması da sevgi üzerinedir. Alemleri, insanları ve her şeyi sevgiden yaratmıştır. Hala da yaratmaya devam ediyor, evren genişlemeye devam ediyor. Allah'ın hikmetinden sual olunmaz." diye konuştu.

Üsküdar Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Gönül Bulutu" her ayın 17'nci gününde Balaban Tekkesi Kültür Evi'nde akademisyen, öğrenci ve tarih meraklılarının katılımıyla yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2023, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0