Afetlere Hazırlık Sürecinde ve Afet Müdahalesinde Gençlerin Rolü çalıştayı gerçekleştirildi

Afetlere Hazırlık Sürecinde ve Afet Müdahalesinde Gençlerin Rolü çalıştayı gerçekleştirildi
banner98

Gençlik ve Değerler Derneği, "Genç Aktivistler Arasında İletişim ve İşbirliği Geliştirme Projesi" kapsamında "Afetlere Hazırlık Sürecinde ve Afet Müdahalesinde Gençlerin Rolü" başlıklı çalıştay düzenledi.

Fatih'teki çalıştayda konuşan Gençlik ve Değerler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Funda Akyol, Türkiye'de üst üste depremler, afetler yaşandığını söyledi.

Deprem bölgesinden çok ağır haberler geldiğini ifade eden Akyol, şöyle konuştu:

"Bizler bu ayki gündemimizi gençlikle ilgili olarak, gençlerin afete hazırlık süreçlerinde ve afet müdahalesindeki rolünü aktifleştirebilmek için deneyim paylaşımı, sahada yapılabilecek faaliyetler noktasına odaklamayı planladık. Gençler afetin ilk anlarından itibaren sahada. Arama kurtarma faaliyetlerindeler. Mutfaktalar, yemek servisi yapıyorlar. Sahadalar, insanların yaralarını sarıyorlar. Ama bir de bunun afet öncesi hazırlık boyutu var. Afetler kapımıza gelmeden yapabileceğimiz planlamaları hep beraber değerlendirmek için bugün bir araya gelelim istedik."

Akyol, farklı disiplinleri bu alana kanalize edebilmeyi ve afette neler yapılabileceğini konuşacaklarını belirterek, "Birlikte odaklanalım. Bir yol haritası oluşturalım ve bu oluşturduğumuz haritayı, 'Genç Aktivistler Arasında İletişim ve İşbirliği Geliştirme Projesi' kapsamında İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü hibe desteğiyle yürüttüğümüz projeyle birlikte kamuoyuyla paylaşalım istiyoruz." dedi.

Çalıştaya katılan Emine Büşra Yavaşoğlu, çalıştayın gençler arasında farkındalık temelini oluşturma açısından önemli olduğunu ve kendilerine katkı sağlayacağını söyledi.

Yavaşoğlu, aksiyon alma noktasında eksikliklerinin olduğunu kaydederek, çalıştayla birlikte eksikleri gidereceklerini aktardı.

Elif Habib ise çalıştayın, İçişleri Bakanlığı projesinin desteklediği bir proje formatında gerçekleştiğini belirtti.

Gündem nedeniyle afetlere özel bir faaliyet yürütüldüğünü dile getiren Habib, çalıştayda afet döneminde ne gibi önlemler alınabileceğinin konuşulacağını kaydetti.

"Genç Aktivistler Arasında İletişim ve İşbirliği Geliştirme Projesi" kapsamında, sivil toplum gündemini gençlerle buluşturmak için aylık çalıştaylar düzenleniyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2023, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0