banner101

Türkiye’nin Önemli İsimleri Çocuklar İçin Buluştu

Gelecek Eğitimde Derneğinin organize ettiği, Milli Eğitim Bakanlığı, Özkur-Bir ve İhlas Kolejinin desteklediği 5. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi Haliç Kongre Merkezinde yapıldı.Bu yıl “Değerlerimiz ve aile” teması altında yapılan zirvenin...

Türkiye’nin Önemli İsimleri Çocuklar İçin Buluştu
Gelecek Eğitimde Derneğinin organize ettiği, Milli Eğitim Bakanlığı, Özkur-Bir ve İhlas Kolejinin desteklediği 5. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi Haliç Kongre Merkezinde yapıldı.
Bu yıl “Değerlerimiz ve aile” teması altında yapılan zirvenin açılış konuşmasını Özel Eğitim Kurumları Birliği Derneği (Özkur-Bir) Yönetim Kurulu Başkanı ve İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç yaptı. Emine Erdoğan’ın da katıldığı zirvede Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Prof. Dr. Ziya Selçuk, Gülben Ergen, Salih Uyan, Hayati İnanç, Prof. Dr. Belma Tuğrul, Aşkım Kapışmak, M. Hilmi Eren, Bestami Yazgan, Yrd. Doç. Dr. Ayşin Kaplan, Gülben Ergen de yer aldı.
“ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ŞART “
Beş yıldır yapılan zirvenin destekleyicilerinden biri olan İhlas Kolejinin bu tarz organizasyonlara çok önem verdiğini dile getiren İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, şöyle konuştu: “Bir ülke gelecekte çok önemli bir konuma gelecekse, medeni bir ülke olacaksa ve insanları mutlu olacaksa eğitime önem vermek zorundadır. Aynı zamanda ülkenin geleceğinin parlak olabilmesi için öncelikli olarak okul öncesi eğitimine birinci dereceden önem vermesi lazım. Bir çocuk, bilim adamlarının ve eğitim bilimcilerinin tespitlerine göre 0-7 yaş, 2-4 yaş aralıklarında karakteri oturuyor, yetişiyor ve belli kazanımlar içerisinde oluyor. Dolayısıyla biz de bu yıl beşincisi olan Okul Öncesi Eğitim Zirvesini düzenledik. Yaklaşık bir ay öncesinden öğretmenlerimiz katılmak için müracaat ettiler ve katılım sayısını doldurdu. İnsanlar kendi mesleğini öğrenmek, kendi mesleğiyle alakalı farklı yaklaşımları görebilmek ve eğitim bilimcilerinin yeni tespitleri için buradalar.”
“BU KADAR YOĞUN BİR KATILIM OLMASI ASLINDA NE KADAR DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZUN KANITIDIR”
Zirvenin beş yıldır yapılıyor olmasına rağmen çok yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını anlatan Koç, “Geçen yıl yapmış olduğumuz Okul Öncesi Eğitim Zirvelerinden sonra öğretmenlerimizden çok ciddi ve yoğun bir şekilde geri dönüşüm aldık. Bu tip etkinliklerin mutlaka yapılması gerektiğini, dinledikleri eğitim bilimcilerinin, eğitimcilerin fikirlerinden çok istifade ettiklerini, kendilerine eğitim adına, annelik adına, insanlık adına yeni pencerelerin açıldığını, yeni kararlar aldıklarını ve çocuklarına daha faydalı olacak düşüncelere sahip olduklarını ifade ettiler. Binlerce öğretmenin müracaat etmesi aslında bizim doğru bir yolda olduğumuzun kanıtıdır. Bizim asıl sevindiğimiz konu ise, Türkiye’de on yıldır okul öncesi eğitimle ilgili ciddi bir mutabakatın oluşmasıdır. Bütün çevrelerin, STK’ların, resmi görüşün ve vatandaşın, okul öncesi eğitimin gelişmesine dair düşünceleri ve inançları var. Bundan on yıl önce Türkiye, yüzde on kadar eğitim öncesi eğitim okullarına sahipken bugün yüzde yetmişlere yaklaştı. Umuyoruz ki gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yakın gelecekte Türkiye’de çok daha yüksek oranlara sahip olacağız.”
Yapılan zirvede Değerler ve Aile temasına özellikle önem verdiklerini söyleyen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Değerler insanın var olma sebebidir. İnsanı en çok motive eden husus değerlerdir. Değerlerinden soyutladığınız insanı ancak maddeyle, parayla ya da maddi menfaatlerle motive edebilirsiniz. Bunlar da geçicidir. Fakat değerleriyle motive ettiğiniz insan her zaman kendi kendini motive eder. Bunların yanısıra bir çocuğun ilk öğretmeni annesi ve babasıdır. Dolayısıyla bir gencin yetişmesinde en önemli faktörlerin, değerlerimiz ve aile olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden zirvede bu iki önemli temayı ele almak istedik.”
"EĞİTİM CAMİASINA CİDDİ KATKILAR YAPIYORUZ”
İhlas Kolejinin her zaman milli ve evrensel eğitim camiasında ciddi faaliyetlerde bulunduğunu aynı zamanda da katkı sağladığını söyleyen Koç, “İhlas Koleji bu alanda kurulduğu yıldan beri milli ve evrensel eğitim camiasına çok ciddi katkılar yapıyor. O yüzden kurumumla iftihar ediyorum. Bugünkü zirvenin çok önemli paydaşı ve düzenleyicisi sayılır. Dolayısıyla İhlas Koleji her türlü eğitim faaliyetlerinin içerisinde insanlarımız, evlatlarımız ve eğitim için var olmaya devam edecektir. Nitekim geçtiğimiz yıllarda yaptığımız ulusal ve uluslararası zirvelerde, konferanslarda, seminerlerde arkadaşlarımız ekipçe bunu gösterdi. Bugün de iftiharla söyleyebilirim ki, böyle harika bir organizasyonla beraber güzel tepkiler aldığımız için ekibime ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.
“GELECEK BİZİM OLACAKTIR”
Koç aynı zamanda, “Gelecek bizim olacaktır. Yakın zamanda ülkemiz batı Asya’nın, Orta Doğu’nun, Kuzey Afrika ve Balkanlar’ın eğitim üssü olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Sayın Hanımefendinin ve Milli Eğitim Bakanlığının katkılarıyla aynı zamanda da vatandaşlarımızın desteğiyle bunları yakın zamanda göreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0