banner101

Kendi Spor Odalarını Kendileri Yaptı

Kayseri’de, bir ortaokulda beden eğitim öğretmenliği yapan Hasan Efe Yuvacı, öğrencileri ile beraber okula spor odası yaptı. Depo olarak kullanılan odayı boşaltan Yuvacı, öğrencileri ile beraber odanın dekorasyonunu yaparak okula spor odası...

Kendi Spor Odalarını Kendileri Yaptı
Kayseri’de, bir ortaokulda beden eğitim öğretmenliği yapan Hasan Efe Yuvacı, öğrencileri ile beraber okula spor odası yaptı. Depo olarak kullanılan odayı boşaltan Yuvacı, öğrencileri ile beraber odanın dekorasyonunu yaparak okula spor odası kazandırdı.
Kayseri’nin İncesu ilçesinin Örenşehir Çinkom Ortaokulunda beden eğitim öğretmeni Hasan Efe Yuvacı, okula yeni atandığında spor salonunun olmadığını gördü. Depo olarak kullanılan bir odayı öğrencileri ile beraber boyayan Yuvacı, azmi ile mahalle sakinlerinin de gönlünü kazandı. Ücretli öğretmen olarak çalıştığı okulda, öğrencilerin beden eğitimi derslerini yapmaları için çaba sarf eden Yuvacı, hayırseverlerin desteğini beklediklerini kaydetti.
Yuvacı, okula 4 ay önce geldiğini belirterek "Ücretli öğretmen olarak geldim. Okulumuzda sporla ilgili fazla bir imkanımız yoktu. Derslerimizi çok kısıtlı malzemeyle işlemeye çalıştık. Öğrencilerimle birlikte bundan daha önemli bir konuyu tespit ettik. Çocukların üstlerini değiştirebilecekleri bir yerimiz yoktu. Okulumuzda depo olarak kullanılan malzemelerin, kullanılmayan aletlerin atıldığı depoyu çocuklarla el birliği içerisinde spor ve soyunma odası haline getirdik. Elimizden gelen imkanla spor derslerini daha iyi yapabilmek adına uğraş verme çabasındayız. Öğrencilerle birlikte boya, kırık olan yerlerin yapılması işlerini hallettik. Önceden bizim öğrencilerimiz lavaboda üstlerini değiştiriyordu. Hijyenik olmayan yerler olduğu için hastalık daha fazla bulaşıyordu. Köy yerinde bu çok önemli bir şeydi. Bu konuyu bu şekilde çözmeye çalıştık. Benim hayırseverlerden isteğim hayırseverler sadece Kayseri’nin merkezi olanaklarına göre düşünmesinler. Çünkü köy yerindeki olanaklar şehir merkezindeki kadar değil. Hayırseverlerden isteğimiz biraz daha köy okullarına yardımcı olabilirlerse ve en azından imkanlarını artırabilirlerse bundan memnun kalırız."
Ortaokulda öğrenimine devam eden 8. sınıf öğrencisi Samet Yalçın ise, beden eğitim öğretmenlerinin gelmesi ile beraber beden eğitimi derslerini daha iyi işlediklerini kaydetti. Spor odaları olduğu için çok mutlu olduklarını söyleyen Yalçın, şöyle konuştu:
"Küçüklüğümden beri bu okulda okuyorum. Bizim önceden spor odamız yoktu. Eski kitapları önceden bu odaya koymuşlardı. Önceki öğretmenlerimiz hiç böyle bir şey düşünmedi. Hasan hocamızla beraber böyle bir düşünce aklımıza geldi. İlk olarak buradaki kitapları boşalttık. Birkaç dolap bulduk ve bu dolapları birleştirdik. Kitapları dolapların içine koyduk ve daha sonra burayı boyadık. Güzel bir hale getirdik. Şuan odanın az bir işi kaldı. Burada daha kapsamlı etkinlik yapılmasını, okulda top, dolap gibi malzemelerimiz yok onların olmasını isterdim."
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0