Şırnak’ta 15 Şubat Yürüyüşü

Şırnak’ta, Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş yapıldı. Kentte esnaf da kepenk açmadı.Şırnak kent merkezinde, Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye...

Şırnak’ta 15 Şubat Yürüyüşü
banner98
Şırnak’ta, Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş yapıldı. Kentte esnaf da kepenk açmadı.
Şırnak kent merkezinde, Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin 16. yıl dönümü yürüyüşle protesto edildi. Şırnak DBP ve HDP öncülüğünde parti binası önünde toplanan grup, pankart ve dövizlerle Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Burada Kürtçe Türkçe açıklama yapan BDP İl Başkanı Salih Gülenç, bundan 16 yıl önce Öcalan Kenya’dan yakalanıp Türkiye getirildiğini hatırlattı. Öcalan’ın özgür olmasını isteyen Gülenç, "Önderliğimizin özgürce halkıyla buluşuncaya kadar durmayacağız susmayacağız" dedi.
Açıklamanın ardında 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Öcalan lehine slogan atılan yürüyüş, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.
GÖSTERİCİLER POLİSLE ÇATIŞTI
İmralı Cezaevi’nde ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümünü nedeniyle bugün Şırnak kent merkezinde kepenkler açılmadı. HDP ve DBP il binalarına siyah bez asarak protesto etti. Ayrıca Şırnak’ta izinsiz gösteri düzenledikleri iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı. Gaffar Okkan Caddesi’nde toplanan yüzleri kapalı bir grup, gösteri yapmak üzere eylem yaptı. Gruptakilerin polise molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırmaları üzerine güvenlik güçleri, 17 kişiyi olay yerinde gözaltına alarak, emniyete götürdü.
Yakalanan kişiler üzerinde yapılan aramada, bir ruhsatsız tabanca, 50 adet molotof kokteyli ve çok sayıda havai fişek çıktı. Öte yandan polis ekiplerinin, Yeni Mahalle’de inşaat halindeki bir binada yaptıkları aramada, izinsiz gösterilerde kullanılmak üzere 15 litre benzin, 100 bira şişesi, çok sayıda fitil ve eldiven ele geçirildi.
Ayrıca akrep olarak tabir edilen polis aracının plakasının boyalı olması dikkat çekti.
İlçede gergin bekleyiş devam ediyor.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0