Muhtarlardan Terör Olayları Ve Çözüm Süreci Açıklaması

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 22. İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısının ardından terör olayları ve çözüm süreci hakkında ortak açıklama yapıldı.Malatya’da yapılan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 22. İstişare ve...

Muhtarlardan Terör Olayları Ve Çözüm Süreci Açıklaması
banner98
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 22. İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısının ardından terör olayları ve çözüm süreci hakkında ortak açıklama yapıldı.
Malatya’da yapılan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 22. İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı, Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve birçok muhtar son günlerde artan terör olayları ve çözüm süreci hakkında ortak açıklama yaptı. Açıklamada ilk olarak söz alan Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Butaku, ülkede artık silahların susmasını istediklerini belirterek, “Biz Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak iki yıldır çözüm sürecine destek verdik çünkü biz ayrımcılığa, bölücülüğe, bölgesel ve etnik milliyetçiliğe karşıyız. Biz istiyoruz ki ret, inkar ve asimilasyon politikaları bitsin, silahlar sussun ve sadece siyaset konuşsun. Bunun için de artık doğu ve güneydoğuda ellerin tetikten çekilmesi lazım. Birileri Araplara size demokrasi getireceğiz diyerek Arapların yazını kışa çevirdi, bizim bu güzel ülkemizin de o hale gelmemesi için hepimizin el birliği ile mücadele etmesi lazım. Dünyada hiçbir ülkede demokrasi silahla gelmez. Biz herkesin aklıselim davranıp bu ülkeye zarar vermemesini istiyoruz. Aksi takdirde yarın çok geç olur ve zararını halk çeker” şeklinde konuştu.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ise, terör olaylarının bir an önce son bulması gerektiğini ifade ederek “780 bin kilometrelik Türkiye topraklarında 78 milyon kardeş olarak yaşıyoruz. Farklılıklarımızın desenlerimiz olduğu bu ülkede ortak kültür zenginliklerimizi maalesef yaşayamıyoruz. Akıtılan kan, dökülen gözyaşı, her gün şehit haberi aldığımız o günlere geri dönmek istemiyoruz. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle biz bir parça değil miyiz. Silahların gölgesinde barış olmaz. Bizler muhtarlar olarak bu terör olaylarına artık yeter diyoruz. Bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu kadim topraklarda barış ve kardeşliğin devam etmesi en büyük arzumuz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0