Dtk Olağanüstü Toplantısının Sonuç Bildirgesini Açıkladı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Diyarbakır’da gerçekleştirdiği 7’nci Olağanüstü Genel Kurul toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.DTK’nin başta Güneydoğu olmak üzere Türkiye’de, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle yaptığı...

Dtk Olağanüstü Toplantısının Sonuç Bildirgesini Açıkladı
banner98
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Diyarbakır’da gerçekleştirdiği 7’nci Olağanüstü Genel Kurul toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.
DTK’nin başta Güneydoğu olmak üzere Türkiye’de, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle yaptığı 7’nci Olağanüstü Genel Kurul toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan basın toplantısında bildirgeyi DTK Sözcüsü Hilmi Aydoğdu okudu. Aydoğdu, operasyonları kınadıklarını belirterek, AK Parti’nin, Rojava politikalarında değişiklikler yapmasını ve Rojava Özerk Yönetimi ile doğrudan görüşme başlatmasını istediklerini belirterek, bunun hem Türkiye hem de Ortadoğu barışının yararına olacağını kaydetti. “Gerçek anlamda demokratik bir barış ve çözüm sürecinin başlatılması için, başta Türkiye demokratik kamuoyu, siyasi partiler, İslami kesimler, sivil toplum örgütleri, kadın ve gençlik örgütlerini ve özgürlükçü basını savaşa karşı tutum geliştirmeye, birlikte, kardeşçe ve özgürce bir yaşam için inisiyatif ve sorumluluk almaya çağırıyoruz” diyen Aydoğdu, “Savaşın geçmişte kaybettirdiği gibi bugün de kaybettireceği açıktır. Devletin yıllardır deneyip sonuç alamadığı savaş politikalarından vazgeçip tarafları tahkim edilmiş ateşkes sürecini başlatmaya, Dolmabahçe mutabakatı sürecine dönmeye ve mutabakatın gereklerini pratikleştirmeye çağırıyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0