Frigya Bölgesinde Bir İlk Yatırım

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Çukurca mahallesinde bir kadın girişimci tarafından açılan butik otel bölge turizmine hizmet ederken köy ekonomisine de katkı sağlıyor.Çukurca mahallesine yapılan otel, özellikle günübirlik yürüyüş ve...

Frigya Bölgesinde Bir İlk Yatırım
banner98
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Çukurca mahallesinde bir kadın girişimci tarafından açılan butik otel bölge turizmine hizmet ederken köy ekonomisine de katkı sağlıyor.
Çukurca mahallesine yapılan otel, özellikle günübirlik yürüyüş ve kamp türü konaklamalara ev sahipliği yapıyor. Butik otelin, ilçeye 28, Yazılıkaya anıtına 4 kilometre uzaklıkta olması buraya gelen misafirlerin rahat bir biçimde konaklamaları için fırsat veriyor. Midas Han isimli butik oteli, kendisi gibi arkeolog olan ve 2011 yılında Türk vatandaşlığına geçen Hollandalı ortağı Ben Claasz Coockson ile birlikte kuran Nihal Temuçin Czichon, bu köy evi projesi fikrini 2007-2011 yılları arasında bulundukları Oymaağaç Höyük/Nerik kazısında oluşturduklarını belirtti. Ortağı, Ben Claasz Coockson’un Frigya bölgesinde yaptığı yürüyüşler sırasında bu bölgede konaklama ihtiyacını fark ettiğini anlatan bir çocuk annesi Nihal Temuçin Czichon; ’’Özellikle Firig bölgesinde böyle bir yerin olmaması bizim böyle bir karar vermemize sebep oldu. Önce Afyonkarahisar’ın bir köyüne baktık, sonra da burayı fark ettik. Buranın halkı çok misafirperver. Bu da bizim burayı tercih etmemizin en büyük sebebi, Fiyatlarımız çok uygun, özellikle yabancı turistler buraları tercih ediyor’’ dedi.
Tesis için gerekli izinleri Kasım 2104 tarihinde aldıklarını, hazırlıkların ardından geçtiğimiz mayıs ayında hizmete başladıklarını anlatan Nihal Temuçin Czichon şunları söyledi;
BÖLGEYE GELENLERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANAMIYORDU
"İlk olarak köy evini restore ederek 6 kişinin kalabileceği bir duruma getirdik. Daha sonra bir taş ev yaptık ve burada da toplam 15 kişinin kalabileceği bir konaklama imkanı sağladık. Ayrıca bahçede çadır kurup kamp yapmak isteyenlere de hizmet veriyoruz. Tesisin yeterli talep görmesi halinde kış dahil yılın bütün mevsiminde açık olması için gerekli önlemleri aldık. Tesislerde gerekli ısıtma sistemlerini kurduk. Talep olursa kışın da açık olacağız. Daha önce burada hiçbir sosyal tesis bulunmuyordu. Bu bölgeye gelenlerin yemek yiyip duş olabilecekleri, hatta ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir tuvalet bile yoktu. Bu ihtiyacı fark edip kurduğumuz tesise özellikle yurt dışından daha büyük ilgi var. Elbette Eskişehir’den ve ülkemizin diğer yerlerinden de gelenler var. Bazı konuklara ulaşım hizmeti konusunda da destek olup gerektiğinden Seyitgazi içle merkezinden aldırarak tesisimize getiriyoruz. Yürüyüş ve kamp grupları buralara daha çok tercih ediyor."
KÖYLÜLERE DE KATKI SAĞLIYORUZ
Ülke turizmine hizmet ve bölge halkına katkı sağlamak amacında olduklarını söyleyen Czichon, "Konuklar için köylülerden peynir, tereyağı ve süt gibi ürünler olarak onlara katkı sağlıyoruz. Tesisimizde şimdilik 1 kişiyi istihdam ediyoruz, ancak bu sayının zaman içinde artacağını umuyorum. Bir de günü birlik yevmiye ile tesisimize gelip temizlik, ütü ve benzeri işlerde çalışan köylü kadınlarımız var. Onlara da katkımız oluyor" diye belirtti.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0