Şehit Ve Gazi İsimlerini Okuyan İzciler Herkesi Ağlattı

Adana Gençlik Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ’Şehidim emanetin izcilerde, emin ellerde’ isimli proje tanıtımında izcilerin şehit ve gazi isimlerini tek tek okuyup ’burada’ diye haykırması üzerine salonda...

Şehit Ve Gazi İsimlerini Okuyan İzciler Herkesi Ağlattı
banner98
Adana Gençlik Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ’Şehidim emanetin izcilerde, emin ellerde’ isimli proje tanıtımında izcilerin şehit ve gazi isimlerini tek tek okuyup ’burada’ diye haykırması üzerine salonda bulunanlar gözyaşlarına boğuldu.
Adana Gençlik Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanlığı şehit ve gazi çocuklarının hatırlanması ve daha çok sosyalleşmesi için ’Şehidim emanetin izcilerde, emin ellerde’ isimli proje hazırladı. Hazırlanan proje İçişleri Bakanlığı’na sunularak kabul edildi. Bu nedenle dernek projenin tanıtımı için toplandı düzenledi. Şirinpark Otel’de düzenlenen toplantıda Adana Gençlik Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Ayhan Binboğa yaptığı konuşmada, vatan için hiç gözünü kırpmadan canını şehitlerin ve gazilerin çocuklarına devletin sahip çıktığını ancak kendilerinin de bir sivil toplum örgütü olarak daha çok sosyalleşmeleri için proje hazırladıklarını, bu proje kapsamında bir çok etkinlik düzenlediklerini, bundan sonra da başta Çanakkale gezisi olmak üzere çok sayıda etkinliğe imza atacaklarını kaydetti.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Melahat Ongun ise projenin sadece sevgi ve şefkat bekleyen şehit ve gazi çocukları için çok olumlu olduğunu belirterek, "Çocuklarımız bu proje sayesinde sinema, tiyatro ve gezi gibi bir çok sosyal aktivite de bulunacak. Bu vatan için canını ve uzuvlarını verenlerin çocukları devletin ve Türkiye’nin yanında olduğunu hissedecek" dedi.
"ARTIK ANALAR AĞLAMASIN"
Adana Emniyet Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Bilgin ise şehit çocuklarıyla ilgili gösterilen filmden çok etkilendiğini anlatarak, "Analar ağlamasın diyoruz ya, insanın yarenini kaybetmesi de çok acı bir duygu. Bunu kimse yaşamasın istiyoruz. Geçen hafta bire bir şahit oldum kendi oğlumda. Oğlum 17 yaşında ilk defa baba kelimesine söyledi, babasına benzediğini karakter olarak ilk kez. Bin bu vurguyu söylemek istiyorum. Çok duygulandım bir önceki görüntüden. Analar ağlamasın lütfen çocuklar artık ağlamasın" diye konuştu.
ŞEHİT VE GAZİ İSİMLERİNİ HAYKIRDILAR
Şehit ve gazi yakını izciler ise kürsüye gelerek şehit yakınları ve gazilerin çektiği sıkıntıları şiirsel bir dille anlattı. Daha sonra ise izciler önce tek tek şehit isimlerini sayıp ’burada’ diye bağırınca salondaki herkes de hep bir ağızdan ’burada’ diye bağırdı. Bunun üzerine salonda bulunan şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarına boğuldu. İzciler daha sonrada tek tek hep bir ağızdan gazi isimlerini saydı. İzciler en son olarak da "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" diye bağırınca salonu dolduran onlarca kişi hep bir ağızdan "burada" diye bağırdı. Bu anlarda şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarına boğuldu.
Tanıtım toplantısına AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ramazan Akyürek de katıldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2015, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0