Edirne'de “kış okuluna“ giden öğrenciler kod yazılımı öğreniyor, robot yapıyor

Edirne'de “kış okuluna“ giden öğrenciler kod yazılımı öğreniyor, robot yapıyor
banner98

Edirne'de öğrenciler yarıyıl tatilinde Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) başlatılan kış okulunda ilgi alanına göre becerilerini geliştiriyor.

Yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) "bilim" ve "sanat" kursları başlatıldı.

Bu kapsamda Edirne'deki Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezinde "yazılım geliştirme", "robotik", "drama", "akıl oyunları" ve "görsel sanatlar" olmak üzere 5 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslar açıldı. Kurslara 36 öğrenci katıldı.

Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Fulya Nil Şeren, AA muhabirine, kış okulunda planladıkları eğitim programında, öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal gelişimlerini destekleyici etkinlikler yapılmasına önem verdiklerini söyledi.

Şeren, öğrencilerin kurslarda eğlenerek öğrendiğini ve tatillerini kaliteli geçirdiğini ifade etti.

Bilgisayar öğretmeni Eren Başkol da kış okulunda öğrencilere ilgi ve yetenekleri doğrultusunda dersler verdiklerini anlattı.

Kursta, robotik kodlama eğitimi gerçekleştirdiklerini belirten Başkol, şunları kaydetti:

"Burada yazılım ve mekanikle ilgili haftanın iki günü dörder saat derslerimiz devam ediyor. Birçok öğrencimiz tatili evlerinde geçiriyor ama tabii BİLSEM'i tercih eden öğrencilerimiz kendilerini çok iyi hissettiklerini ve güzel şeyler öğrendiklerini, hayatlarını bunlarla geliştireceklerini söylüyorlar. Biz de bu gelişimi görüyoruz. Kesinlikle onlar için çok güzel bir deneyim oluyor."

- "Eğitimlerimizde robot yapıyoruz"

Kursa devam eden öğrencilerden Kaya Güneş Sivrikaya ise kursta kod yazmayı öğrendiğini söyledi.

Makinelere ilgi duyduğunu anlatan Sivrikaya, "Kış okulu çok güzel geçiyor. Evde oturmaktan daha iyi bence. Eğitimlerimizde robot yapıyoruz, kod ve yazılımlar oluşturuyoruz. Gelecekte yazılım mühendisi ya da astronot olmayı planlıyorum." diye konuştu.

Öğrencilerden Arda Kuzey Çiftçi ise yarıyıl tatilini verimli geçirmek için kış okulunu tercih ettiğini dile getirdi.

"Yazılım geliştirme" ve "robotik" kursuna katıldığını belirten Çiftçi, "Öğretmenlerimiz burada bize kod yazmayı öğretiyor. Robotlarla blok kodlama öğreniyoruz. Çok eğlenceli geçiyor." dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2023, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0