SİLİVRİ’DE KAPTAN ÜSTÜNDAĞ PARKI HİZMETE AÇILDI

Silivri Belediyesi ve hayırsever Üstündağ ailesi iş birliğiyle Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kaptan Üstündağ Park ve Spor Alanı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Biz hizmetlerimizi yeni doğan bir bebekten, yaş almış büyüklerimize kadar herkesin huzurunu, mutluluğunu ve refahını düşünerek yapıyoruz.” dedi.

SİLİVRİ’DE KAPTAN ÜSTÜNDAĞ PARKI HİZMETE AÇILDI
banner98

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “kültürle, sanatla ve sporla bezenmiş bir nesil” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Silivri Belediyesi, ilçeye yeni park ve spor alanları kazandırmaya devam ediyor. Silivri Belediyesi ve hayırsever Üstündağ ailesi iş birliğiyle Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kaptan Üstündağ Park ve Spor Alanı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait olan ve 1/1000 uygulama imar planında spor alanı olarak ayrılan 2.225 m² alanda inşa edilen park içerisinde; 1.188 m² yeşil alan, 15x15 metre ve 225 m² ebatlarında çift pota basketbol sahası, 127 m² çocuk oyun alanı, 60 m² kauçuk zemin fitness alanı, 5 adet fitness aleti, 1 adet tek kule oyun grubu, 1 adet zıp zıp, 1 adet salıncak, 1 adet tahterevalli, 4 adet kamelya, 2 adet bank, 3 adet çöp kovası, 33 adet çeşitli türlerde ağaç, 180 adet çalı grubu bitki, otomatik sulama sistemi, saha çevresi projektörlü aydınlatma ve ahşap aydınlatma direkleri bulunuyor.

SOLMAZ: “BU DÖNEMDE YAPILAN HİZMETLERİ HAYATIM BOYUNCA GÖRMEDİM”

Törenin açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz, “Silivri’ye 1976 yılında geldim ve 40 senedir Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşıyorum. Bu dönemde yapılan hizmetleri hayatım boyunca görmedim. Mahallemize çok yakışan bir park oldu. Cumhuriyet Mahallesi’ne yaptığı hizmetlerden dolayı Başkanımız Volkan Yılmaz’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

ÜSTÜNDAĞ: “SİLİVRİ BÖYLE BİR BAŞKANA SAHİP OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLI”

Solmaz’ın ardından konuşan hayırsever Kaptan Üstündağ, “Başkanım gurur duyduk, şeref duyduk. Silivri böyle çalışkan bir Belediye Başkanına sahip olduğu için çok şanslı. Parkımızın Silivri halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve parkın yapımına yardım eden herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“YOLCULUĞUMUZA İLK GÜNKÜ AŞKLA DEVAM EDİYORUZ”

Törende bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Şehirlerin yaşaması ve sosyalleşmesi, o şehrin spora, kültüre ve sanata verdiği değerle oluyor. Çocuklarımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracak nesiller olarak yetiştirmek istiyorsak; onları ilimle, fenle, sanatla, kültürle ve sporla bezememiz gerekiyor. Biz de ‘Marka Kent Silivri, Mutlu Silivri’ hedefiyle çıktığımız hizmet yolculuğumuza, ilk günkü heyecanımızla, aşkımızla ve sevgimizle devam ediyoruz. ‘Silivri’de Hayat Var’ diyerek bu eşsiz şehrin üzerine biriken tozu ve kiri süpürüyoruz. 7’den 70’e bu ilçede yaşayan tüm hemşehrilerimizin sosyal yaşamına, kültür yaşamına, cemiyet hayatına katkı sunmak için kültür, sanat ve spor yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda herkesin pandemide biraz daha fark ettiği mahalle parklarını ilçemize kazandırıyoruz. Bu parkların içerisinde basketbol sahaları, yer büyükse futbol sahaları, jimnastik aletleri ve çocuk oyun salonları yer alıyor. Aynı zamanda bugün burada olan hanımefendiler gibi termosların alınacağı, keklerin ve poğaçaların yapılacağı, pikniklerin düzenlenebileceği, doğum günlerinin, özel günlerin kutlanabileceği alanları sizler için yaratıyoruz. Bugün çocuklarımıza, gençlerimize ve sizlere çok özel bir parkı daha hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben Üstündağ ailesine yapmış oldukları bu hayır için sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. İlçemizin 35 mahallesinde olduğu gibi Cumhuriyet mahallemizde de sizlere yakışan parklar yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“HİZMETLERİMİZİ HERKESİN HUZURUNU DÜŞÜNEREK YAPIYORUZ”

Silivri Belediyesinin Cumhuriyet Mahallesi’ne yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Volkan Yılmaz, “Takdir edersiniz ki Cumhuriyet mahallemiz gerçekten Silivri’nin kalbinde olması hasebiyle çok daha hızlı gelişmesi, çok daha değerlenmesi, çok daha sosyal hayatın, kültür hayatının, sporun olması gerekirken; maalesef bir miktar ihmal edilmişti. Mahallemizin sağlık ocağı, muhtarlık binası, yol, altyapı, yağmur suyu hattı, kanalizasyon ve okul gibi problemleri vardı. Çok şükür ki bu problemleri bir bir çözdük; çözmeye de devam edeceğiz. Cemal Kozanoğlu Caddesi’ni her şeyiyle yeniledik. Mahallemize güzel bir cami kazandırdık. Yine Bağlar, Hürriyet, Şerafettin Arda, Çetin Emeç caddeleri ile Kadir, Katkı, Atmaca, Ab-ı Hayat ve Tandoğan sokakların tamamının alt ve üstyapılarını yapıp, Alibey Mahallesi ile birleşen kısmının bütün problemlerini çözdük. Cumhuriyet Mahallesi’ne 15.000 ton asfalt döktük, 15.000 m² kaldırım yaptık ve 100’ün üzerinde aydınlatma direği diktik. Silivri Belediyemize ait olan arsamızda hayırsever Elginkan Vakfı iş birliğiyle 8 derslikli bir anaokulu inşa ettik. Muhtarlık binamızı bitirdik ve çok kısa bir süre içerisinde muhtarımıza teslim edeceğiz. Kolan Hastanesinin karşısında içerisinde Verem Savaş Dispanseri, 11 doktorlu bir Sağlık Ocağı ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün bulunacağı Sağlıklı Yaşam Merkezimizin inşaatı hızla yükseliyor. Biz hizmetlerimizi yeni doğan bir bebekten, yaş almış büyüklerimize kadar herkesin huzurunu, mutluluğunu ve refahını düşünerek yapıyoruz.” dedi.

“BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN!”

Silivri Belediyesinin ilçe genelinde yaptığı spor yatırımları hakkında da bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri ve Kapalı Yüzme Havuzumuzu hizmete açtık. Değirmenköy Futbol Stadını ilçemize kazandırdık. İBB Müjdat Gürsu Tesislerini yeniden ilçemize kazandırdık. Fenerköy Müjdat Gürsu Stadı tribün ve soyunma odası çalışmalarımızı tamamladık. Yeni Mahalle’de Silivrispor’umuza yeni bir tesis binası yaptık. Enerji A.Ş. ile birlikte Büyükçavuşlu ve Çeltik’e futbol sahası açtık. Bugüne kadar 43 yeni park ve spor alanı ile 25 adet yeni basketbol sahası yaptık. 22 parkımızı her şeyiyle yeniledik. Gençlerimizi sporla buluşturmak adına Büyükkılıçlı, Sayalar, Beyciler, Kurfallı, Selimpaşa, Gümüşyaka, Alipaşa ve Kavaklı’ya halı sahalar inşa ettik. Çanta’daki halı sahamız da halihazırda devam ediyor. 20.000 çocuğumuza 12 farklı branşta ücretsiz spor okullarımızda hizmet veriyoruz. Mimarsinan mahallemizde kadınlarımıza özel bir spor salonu açtık. Bu yıl Yaz Spor Okullarımızda binlerce çocuğumuza; yüzme, futbol, satranç, tenis, voleybol, jimnastik, basketbol, özel sporcular, okçuluk ve masa tenisi alanında eğitim verdik. Futbol Akademisi ve Yüzme Akademisi kurduk. Yüzme havuzumuzdan bir öğrencimiz düzenlenen Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye 3.’sü oldu. Ondan önce de karatede bir öğrencimiz Türkiye 2.’si oldu. Demek ki yatırım yapılırsa, çocuklara eğitmenler tahsis edilirse böyle sporcular yetiştirilebiliyormuş. Daha nice şampiyon sporcuların şehrimizden çıkacağına inanıyoruz. Biz, spor yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin!” diye konuştu.

Törene; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, hayırsever Üstündağ ailesine teşekkür plaketi takdim etti. Loca Garden Site Yönetimi ise Başkan Yılmaz ve hayırsever Kaptan Üstündağ’a teşekkür plaketi takdim etti. Tören, yapılan kurdele kesimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0