Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Halka Hesap Verdi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ’Halka Hesap Verme Toplantısı’nın 3’üncüsünü gerçekleştirdi. Gürkan, kentin öncelikli olarak en önemli sorununun alt yapı olduğuna değinerek, "Alt yapı ile ilgili dört temel projemiz var" dedi.Edirne...

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Halka Hesap Verdi
banner98
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ’Halka Hesap Verme Toplantısı’nın 3’üncüsünü gerçekleştirdi. Gürkan, kentin öncelikli olarak en önemli sorununun alt yapı olduğuna değinerek, "Alt yapı ile ilgili dört temel projemiz var" dedi.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ’Halka Hesap Verme Toplantısı’na, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Hüsnü Güler ve Hakan İşçan katıldı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplantıya katılan Edirne halkına 22 aydır sürdürdükleri görev süreleri boyunca Edirne Belediyesi olarak tamamlanan, yapımına devam edilen ve yapacakları projeler, çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Gürkan, göreve geldikleri ilk günden bu yana demokratik, şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimsediklerini ve bu sebeple halka hesap verme toplantılarının 3’üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirtti. İlkini 2014 yılının Temmuz ayında gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gürkan, halkı bilgilendirme toplantısının ikincisini 10 Ocak 2015’te gerçekleştirdiklerini belirterek, "Seçim süreci nedeniyle ertelediğimiz halka hesap verme toplantımızın 3’üncüsünü bugün gerçekleştiriyoruz" dedi.
"ALT YAPI İLE İLGİLİ DÖRT TEMEL PROJEMİZ VAR"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentin öncelikli olarak en önemli sorununun alt yapı olduğuna değinerek, "Alt yapı ile ilgili dört temel projemiz var. Atık su arıtma tesisimiz, 29 kilometre yağmur suyu toplama kanalımız, 467 kilometre kanalizasyon hattımız ve 590 kilometre içme suyu hattımız. Tüm şebekeyi komple yenileyeceğiz. Birkaç ay içerisinde ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz" diye konuştu.
"’YALAN SÖYLÜYOR, YAPAMAZ’ DEMİŞLERDİ, TARİHİ BİNANIN YÜZDE 40’I BİTTİ"
Seçimlerdeki ön önemli projelerinden birisinin de tarihi elektrik fabrikasının kurtarılması ve ayağa kaldırılması olduğunu hatırlatan Gürkan, "Seçim beyannamemde de var. Ben bunu söylediğimde, Mart 2014 seçimlerinde, ’tarihi elektrik fabrikasını restore edeceğiz, orasını kültür merkezi ve nikah salonu yapacağız’ dediğimde, başka bir aday arkadaşım, ’Yalan söylüyor, yapamaz, ben yapamadım o hiç yapamaz’ demişti. Bugün tarihi elektrik fabrikasının restorasyonun yüzde 40’ı bitti. Çalışmalarımız hızla da devam ediyor" şeklinde konuştu.
"İŞİ BİLENDEN ALIRLAR, YAPANA VERİRLER"
Gürkan, "İşi bilmek bir marifettir, ne olur olsun. Ama işi bilenden alırlar, yapana verirler arkadaşlar, Edirne’de de öyle olmuştur. İşi bilenden alırlar, yapana verirler. En çok gurur duyduğum konulardan birisini de söyleyeyim. 7 Nisan 2014’te göreve başladığımızda, 5 aydır maaş alamayan çalışanlarımız vardı. Parmağındaki alyansını satıp borcunu ödeyen çalışanlarımız vardı. Yaklaşık 18 aydır maaşı o ayı atlamış ya da başka bir ifadeyle bir tek ay dahi maaş borcumuz olan bir tek çalışanımız yok. Emek mücadelesi yapmış biri olarak en çok gurur duyduğum konu da budur" dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan vatandaşlarla soru-cevap bölümünün ardından ’Halka Hesap Verme Toplantısı’ sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2016, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0