“Demokrasi, Siyaset Ve Medya Üçgeninde Türkiye” Konferansı

Gazeteci-yazar Hakan Albayrak, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘one minute’ dedikten sonra atmosfer değişti, ritim yükseldi” dedi.

“Demokrasi, Siyaset Ve Medya Üçgeninde Türkiye” Konferansı
banner98
Gazeteci-yazar Hakan Albayrak, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘one minute’ dedikten sonra atmosfer değişti, ritim yükseldi” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Akademik Koordinasyon Topluluğu “Demokrasi, Siyaset ve Medya Üçgeninde Türkiye” konulu konferans düzenlendi. OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Gazeteci Yazar Hakan Albayrak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Aydın, Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı İshak Taşçı, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

OMÜ Akademik Koordinasyon Topluluğu Başkanı Abdullah Yarar’ın açılış konuşmasından sonra konferans veren gazeteci-yazar Hakan Albayrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ocak 2009 tarihinde Davos’ta düzenlenen “Gazze: Ortadoğu’da Barış” paneli sırasında Başbakan’ın ‘One Minute’ dedikten sonra Türkiye’nin çok değiştiğini söyledi. Albayrak, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘One minute’ dedikten sonra Başbakanın yanındaki reel politikçiler ‘Başbakanım ne yaptınız? Kürtleri ayaklandıracaklar, ekonomimizi vuracaklar’ dediler. Ondan sonra Başbakan basın toplantısı düzenledi. İşte ‘ben moderatörü hedef almıştım’ dedi. Sonra Başbakan uçağa bindi, Cenabı Hak raydan çıkmasını önledi. Uçakta haberler geliyor. Pakistan ayakta, Gazze ayakta Türkiye bayraklarıyla sokakta, Tunus, Fas ayakta. Başbakan da artık fark etti. Atmosfer değişti, ritim yükseldi. Uçaktan indiğinde o artık başka bir adamdı, Türkiye’de artık başka bir Türkiye idi. İstanbul Yeşilköy havaalanında Başbakan ‘Artık onlar ne der diyen bir Türkiye değil, Türkiye ne der diyen bir onlar var’ dedi” diye konuştu.

“TÜRKİYE YÜKSELİŞE GEÇTİ”

Türkiye’nin yükselişe geçtiğini ifade eden Albayrak, “Somali’de bugün bir köye su gelip, yandaki köye gelmez ise köylüler bunu Somali hükümetine değil, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ve İHH’ya şikayet ederler. Bizde bundan şeref duyarız. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ben TİKA Başkanı olduğu dönemlerden tanırım. Bir gün TİKA’da Hakan Fidan’ı ziyaret ettim. IMF’den borç isteyen bir ülke böyle başı dik yürüyemez. IMF’ye borcu çok yüksek olan bir ülke dış yardım yapamaz. IMF sözleşmelerine aykırı. Türkiye yükselişe geçti. Birazda cenabı hakkın mucizeleriyle oldu. Bazı insanların ahtına değil bahtına güveniyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın bahtı açık, o bir bahtiyar” şeklinde konuştu.

“YENİ TÜRKİYE’Yİ İSTEMİYORLAR”

Birilerinin yeni Türkiye’yi istemediğini, eski Türkiye’yi istediklerini belirten Albayrak, “Bu hükümet, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan, İHH, bazı sanatçılar biz yeni Türkiye’yiz. Birileri yeni Türkiye’yi istemiyor, eski Türkiye’yi istiyorlar. Fethullah Gülen cephesinin yabancı resmi yayın organları daha 17 Aralık tarihinin ilk süreçlerinde ‘Biz hükümet ile niye bozuştuk’ diye bir manifesto yayınladılar. Bunlar ‘hükümet İsrail ile Türkiye ilişkilerini bozdu, Ortadoğu ile yakınlaştı’, ‘Avrupa Birliği perspektifinden uzaklaşmak’, ‘Cemaat ile hükümetin Kürt meselesi konusundaki görüş ayrılığı. Hükümetin ilgili politikaları bir terör örgütü olan PKK’nın Kürtler nezdindeki nüfusunun artmasına hizmet ediyor’ diye. Yangının üzerine devamlı körükle giden. Eski Türkiye’yi isteyen adamlar ve bunu onlardan isteyen birileri var. Biz artık uluslararası sistem ağlarının çarkına çomak sokan bir Türkiye’yiz. Her yere hizmet ediyoruz. Gittikçe nüfus alanımız genişliyor. Dünya sistemi bizi şuanda kaldıramaz. Bizim tekrar diz çökmemizi istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Hakan Albayrak’a plaket verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0