Mancını: “Chelsea Çok Tehlikeli Bir Takım“

Galatasaray’ın yarın oynayacağı Chelsea maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, “İyi mücadele edip, evimizde oynanan maçtan avantajlı çıkmamız lazım” dedi

Mancını: “Chelsea Çok Tehlikeli Bir Takım“
banner98
Galatasaray’ın yarın oynayacağı Chelsea maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini, “İyi mücadele edip, evimizde oynanan maçtan avantajlı çıkmamız lazım” dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Galatasaray yarın, Chelsea ile TT Arena Stadı’nda karşılaşacak. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini ve Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, dev maç öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Chelsea’nin Avrupa’nın en iyi takımlarından biri olduğunu hatırlatan Mancini, “Daha önce bu kupayı kazandılar. Her sene varlar Şampiyonlar Ligi’nde. Yarın çok zorlu bir mücadele olacak. İyi mücadele edip, evimizde oynanan maçtan avantajlı çıkmamız lazım” diye konuştu.

“BU KURALLARI SEVMİYORUM”

Türkiye’deki yabancı kuralını sevmediğini dile getiren Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, “Bu kuralları sevmiyorum. Oyuncuların bir kısmı oynuyor, bir kısmı oynayamıyor. Sahada bütün oyuncuların şans bulması lazım. Yerli-yabancı. Takımda yarın yabancı sayısını artırmamız gerekebilir ve sistemde oynama yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Chelsea maçını kazanmada mental olarak hazır olmanın önemli olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Bütün teknik sistemleri uygulayabilirim ama dediğim gibi mentaliteye bakarak, nasıl oynadığınız önemli” dedi.

Roberto Mancini, Chelsea’nin genç bir takım olduğunu ifade ederek, “Tıpkı bizim gibi genç takımlar. Cheslea, Premier Lig’in en üst takımlarından bir tanesi. Fantastik oyuncuları var. Bu seviyedeki maçları oynayama alışıklar” şeklinde konuştu.

“DİKKATİMİZİ DAĞITMADAN BU TURU GEÇMEK İSTİYORUZ”

İngiliz ekibinin karşısında Drogba ve Sneijder’in çok önemli olduğunu belirten Mancini, “Bence Drogba ve Wesley, Chelsea maçı için çok önemi. Yarın bizim için önemli. 90 dakika düşman olmaları gerekir. Sonrasında beraber yemek bile yiyebilirler. Bence yarınki maç iki takım arasında oynanacak. Belirli noktalarda dikkatimizi dağıtmadan bu turu geçmek istiyoruz. Chelsea çok tehlikeli bir takım. Şu anda İstanbul'da çok mutluyum. Galatasaray Türkiye’nin en iyi takımı” şeklinde konuştu.

SENIJDER: “SON HAFTALARDA TAKIM OLARAK ÇOK İYİ SONUÇLAR ALDIK”

Galatasaraylı yıldız futbolcu Wesley Senijder ise, yarın Chelsea ile çok önemli bir maç oynayacaklarını belirterek, “Aynı zamanda oynanması gereken bir maç. Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalmak çok önemli. Çok daha fazlasını istiyorsunuz. Önemli ve zor bir maç olacak. Son haftalarda takım olarak çok iyi sonuçlar aldık. Bu gibi maçların gerek tecrübe, gerekse moral motivasyon açısından oyuncular çok iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

“16’DAYIZ VE BU ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI”

Mourinho ile birlikte kupa kazandıklarını hatırlatan Sneijder, “Saha dışında dostuz. Yarın daha farklı olacak ve saha içerisinde arkadaş olmamız mümkün değil. Chelsea ve ona olan saygımız tabii ki var. Juventus maçında attığım gol, dünyayı değiştiren bir gol değildi ama 16’dayız ve bu çok büyük bir başarı” ifadelerini kullandı.

“PREMİER LİG ÇOK İYİ AMA BENİM ORADA OYNAMA GİBİ BİR NİYETİM YOK”

Hakkında çıkan dedikoduların sorulması üzerine Hollandalı yıldız, “Dedikodular dedikodudur” diye cevap vererek, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Olduğum yerde çok mutluyum. İyi bir takımımız var. Bu kadar iyi bir takım olmasaydık Avrupa’da son 16’ya kalmazdık. Premier Lig çok iyi ama benim orada oynama gibi bir niyetim yok. Yarında Premier ekibiyle oynayacağız. Zor bir maç olacağını biliyoruz.”

“İYİ BİR SONUÇLA ÇIKACAĞIMIZDAN EMİNİM”

‘Yarın performansın 10 üzerinden kaç olur?’ sorusuna, sekiz olması gerektiği cevabını veren Sneijder, “Chelsea’yi geçebilmek için o maçta hepimizin en iyi seviyede oynaması gerekiyor. Çok saygı duyulması gereken bir takım. En iyi performansımızı ortaya koyarsak ve taraftarımız yanımızda olursa iyi bir sonuçla çıkacağımızdan eminim” dedi.

Sneijder, Mourinho ile aralarında farklı bir bağ olduğunu ifade ederek, “Onunla çok iyi kupalar kazandık. Galatasaray’a baktığımızda benim şu andaki koçum çok iyi. Yarın ki maçta onun taktikleri maçı belirleyecek. Taktik açıdan bakıldığı zaman her ikisi de kuvvetli” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0