Çatışma Ortamı Kurban Satışlarını Etkiledi

Muş’ta, kurban bayramı dolayısıyla hayvan satışlarında umduklarını bulamayan üreticiler, bölgede yaşanan çatışma ortamının satışları olumsuz etkilediklerini söyledi.Kurban bayramına sayılı günler kalırken Muş’ta hayvan satışlarında...

Çatışma Ortamı Kurban Satışlarını Etkiledi
banner98
Muş’ta, kurban bayramı dolayısıyla hayvan satışlarında umduklarını bulamayan üreticiler, bölgede yaşanan çatışma ortamının satışları olumsuz etkilediklerini söyledi.
Kurban bayramına sayılı günler kalırken Muş’ta hayvan satışlarında durgunluk yaşanıyor. Her yıl bayram öncesi çeşitli illere hayvan sevkiyatlarının yapıldığını belirten üreticiler, bu yıl yaşanan çatışma ortamından olumsuz etkilendiklerini anlattı. Hayvan satışlarından çok barış ve huzura dikkat çeken Bahçe köyü sakinlerinden Salih Yıldırım, pazara getirdiği 100 hayvandan sadece 10 tanesini satabildiğini söyledi. Bir iki ay önce 500 lira değerinde olan hayvanların şu an fiyatlarının 350’ye düştüğünü ifade eden Yıldırım, “Tüccarım, 100 hayvan getirdim. Ortam güzel değil. Kimsenin cebinde para yok. Mal satamıyoruz, bir iki ay önce 500 iken şu an 350 liraya satıyoruz. Barış ve huzur istiyoruz. Bu ülkede yaşıyoruz, herkes bir olsun. Arap, Kürt, Zaza ve Alevi kim ne olursa olsun herkes kardeştir. Bu ülkede hepsinin yaşama hakkı vardır. Bu ülke hepimizin ülkesidir. Barış istiyoruz, kimsenin ölmesini istemiyoruz. Anneler ağlamasın. Başkasının acısını görmek istemiyoruz, inşallah barış olur” dedi.
Batı illerindeki saldırılardan korktukları için hayvanlarını götüremediklerini anlatan Yıldırım, “Bütün yetkililere sesleniyoruz; bu ortamda huzur ve barış istiyoruz. Bir iki ay önce ortam karıştı. Bu korku ile durumumuz iyi değil” ifadelerini kullandı.
Çatışma ortamından dolayı kimsenin evinden çıkamadığını ve bu durumu protesto ettiklerini vurgulayan Abdulmenav Aksoy ise, “Maaşla geçim olmuyor. Bu çatışma dolayısıyla kimse evinden çıkamıyor. Bunu protesto ediyoruz. Biz barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Maalesef milletimiz ekmek bulamıyor. Burada fabrikalar yok. Barış ve kardeşlik istiyoruz. Biz savaş istemiyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0