Emekliler, toplu sözleşme görüşmelerinde bulunmak istiyor

DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, Bursa Çalışma İl Müdürlüğü önünde toplanarak toplu sözleşme görüşmelerinde temsil edilmek istediklerini bildirdi. Emekliler, ellerindeki pankartlarla sloganlar eşliğinde müdürlüğe geldi.

Emekliler, toplu sözleşme görüşmelerinde bulunmak istiyor
banner98
DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, Bursa Çalışma İl Müdürlüğü önünde toplanarak toplu sözleşme görüşmelerinde temsil edilmek istediklerini bildirdi.

Emekliler, ellerindeki pankartlarla sloganlar eşliğinde müdürlüğe geldi. Emekliler adına konuşan Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, emeklilerin haklarının savunulamadığını ileri sürdü. Kamu çalışanlarının 2014 - 2015 yılı mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri bugün başladığını hatırlatan Onayman, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK’in her iş kolundan birer temsilciyle görüşmelere katıldığını hatırlattı.

Onayman, şöyle konuştu: “Kamu çalışanları sendikaları heyeti ile kamu işveren kurulu arasında yapılan görüşmeler sonucunda yapılacak toplu sözleşmenin sadece maaş artış oranlarının verilmesi anayasaya aykırıdır. Buna emeklilerin masada temsil edilmemesi yol açmaktadır. 18 yıldır emekliler adına taraf olmak için verdiğimiz mücadelenin haklılığı bugün kanıtlanmaktadır.”

Emekliler adına toplu sözleşme masasına oturmak için Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve ilerde çalışma müdürlükleri önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptıklarını belirten Onayman, taleplerinin duyulmasını istedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2013, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0