Çiğköfte Standartlara Uydu!

Etsiz Çiğköfteciler Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, bugün yürürlüğe giren ‘Çiğköfte de bazı katkı maddelerinin yasaklanması’ konusunda vatandaşlara yönelik bilgilendirmede bulundu.

Çiğköfte Standartlara Uydu!
banner98
Etsiz Çiğköfteciler Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, bugün yürürlüğe giren ‘Çiğköfte de bazı katkı maddelerinin yasaklanması’ konusunda vatandaşlara yönelik bilgilendirmede bulundu. Gıda Mühendisi Ece Şeyma Karakuş, çiğköfteye doğrudan bir katkı maddesi ilave etmediklerini belirtti. Ar-Ge çalışmalarıyla bulyon ve ketçapta bulunan katkı maddelerininde önüne geçtiklerini söyledi.

Sultangazi'de çiğköfte üretim merkezinde gerçekleşen toplatıya Etsiz Çiğköfteciler Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Ömer Aybak, Gıda Mühendisi Ece Şeyma Karakuş ve birçok çiğköfte firmasının yetkilisi katıldı. Gıda Mühendisi Ece Şeyma Karakuş, ciğköftede kullanılan katkı maddeleri konusunda vatandaşlara bilgi verdi.

Katkı maddeleri olarak Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlediği maddelerin kullanıldığını belirten Karakuş, “Esmer ince bulgur, kırmızı biber, soğan, sarımsak ve çeşitleri, domates salçası, biber salçası, ceviz, bitkisel sıvı yağlar ve zeytinyağı kullanılmaktadır. Bizim ürünlerimiz tamamen etsiz olup bulgur, salça, isot, ceviz ve baharattan oluşmaktadır.” dedi.

Çiğ köfte de sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesinin olmadığını söyleyen Karakuş, “Derneğimize üye tüm firmalarımız Tarım Bakanlığı'nın verdiği sertifika, belge ve kalite belgelerini almıştır. Ayrıca firmalarımız helal gıda sertifikası da almaya hak kazanmıştır.” diye konuştu.

1 Ağustos 2013 tarihinden öncede çiğköfteye katkı maddesi, ilave etmediklerini belirten Karakuş, “Çiğköftede doğrudan bir katkı ilavesi yoktu. Sadece ketçap ve et bulyondan kaynaklanan katkı maddeleri çiğ köfteye girmiş oluyordu. Biz bulyon ve ketçap firmalarıyla birlikte Ar-Ge çalışmaları yürüttük. Ketçabın içinden katkı maddelerini çıkardık farklı bir ambalajlama yöntemiyle katkı kullanmadan katkısız ketçabı ürettik. 1 Ağustos’tan itibaren bu ketçabı kullanıyoruz. Bulyonda da aynı bu çalışmayı yaptık. Halkın Çin tozu olarak tabir ettiği maddeyi de bulyondan çıkarmış bulunuyoruz. Onun yerine bitkisel bazlı et tadını veren ürünlerle bunu geliştirdik. Aynı lezzeti yakalamak için tek istediğimiz biraz daha süre verilmesi.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2013, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0