"Terörizmin üstesinden ancak eğitim ile gelinir"

İngiltere eski başbakanı Tony Blair, terörizm ile mücadele de eğitimin kilit rol oynadığını söyledi. Blair, "Terörizmin üstesinden ancak eğitim ile gelinir." dedi.

banner98
İngiltere eski başbakanı Tony Blair, terörizm ile mücadele de eğitimin kilit rol oynadığını söyledi. Blair, "Terörizmin üstesinden ancak eğitim ile gelinir." dedi.

Terörizm ile mücadelenin yalnızca İslam’ın değil, herkesin ortak sorunu olduğu hususunun altını çizen Blair, teröre karşı ilacın da eğitim olduğunu vurguladı. Blair, "Eğitim, gençlerin yalnızca işsiz kalmasını değil, aşırı gruplara yönelmelerini de engeller." diye konuştu.

Tony Blair, İnanç Vakfı Başkanı sıfatıyla BM Güvenlik Konseyi’nin ‘Terörizmle Mücadele Komitesine’ yaptığı sunum sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörizmle mücadele de eğitimin önemine işaret eden Blair, "Kültürler arası eğitim yoluyla radikal dini grupların beslediği terörizmin üstesinden gelinebilir. Aksi halde yalnızca güvenlik önlemleri ile bunu bertaraf etmek mümkün olamaz." ifadelerini kullandı.

Terör belasına karşın artık hemen herkesin ortak bir zeminde buluştuğunu belirten Blair, masum insanların katledilmesinin dini fanatizm ve önyargıların neticesi olduğuna dikkat çekti. Blair, "Bugün biz bu terör eylemlerini Orta Doğu’da, Orta Asya’da, birçok Afrika ülkesi ile en son olarak korkunç bir şekilde Kenya’da gördük. Yine aynı şekilde Uzak Doğu’da, ve ABD’de, İngiltere ile birçok Avrupa ülkesinde bunlara tanıklık edip engelleyebilmek için de onca para, zaman ve enerjimizi sarf ettik." dedi.

Blair, eğitimden kastının sadece beşeri, fen ile dil eğitimi olmadığını, bunların yanında hoşgörü, saygı ve çeşitlilik ile farklılıkların da genç kuşaklara öğretilmesi gerektiğini ifade etti. Eğitimsizlik ve cehaletin gençlerin yanlış din algısı edinmelerinde ve terörizme yönelmelerinde en önemli etken olduğunu belirten Blair, "Terörizm, en çok cehalet ve önyargının bulunduğu topraklarda yeşeriyor. Bu gerçekle yüzleşmezsek terörizme karşı başarılı olmamız mümkün değil." diye konuştu.

Gençlerin 21. yüzyıl eğitim anlayışı ve karşılıklı saygı içerisinde eğitiminin öneminin altını çizien Blair, "Henüz yeterli ve hızlı şekilde yapamıyor olsak da birlikte haraket edip organize olmamız gerek. Radikaler organize çünkü bizler değiliz. Bunu değiştirmemiz gerek ve bu da eğitimle olur." dedi.

Bir gazetecinin, İslam dini ile terörist eylemlerin birlikte anılmasına yönelik sorusuna ise Blair, aşırılığın sıklıkla İslamla ilişkilendirildiğini belirterek, Hristiyanlık, Yahudilik, Budizm ve Hinduizm'de de radikallerin olduğunu söyledi. Bütün büyük dinlerin fanatik unsurları bulunduğunu ve dinlerin doğasını bozduklarını dile getiren Blair, "Terörizm kurbanlarının çoğu Müslümanlar. Terörizm ile mücadele İslam’ın olduğu gibi hepimizin içinde olduğu ve mücadele etmemiz gerek bir sorun." dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0