YILDIRIM KADINLA DAHA GÜÇLÜ

Yıldırım Belediyesi, kadınların ekonomik hayata katılmasına verdiği önemi ve desteği, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği ‘Yıldırım’da Kadının Güçlendirilmesi İstihdamı ve Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Paneli’ ile vurguladı.

YILDIRIM KADINLA DAHA GÜÇLÜ
banner98
 Kadınların başta ekonomik yaşam olmak üzere hayatın her alanında aktif rol almasıyla topyekun kalkınmayı destekleyen Yıldırım Belediyesi, ‘Yıldırım’da Kadının Güçlendirilmesi İstihdamı ve Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Paneli düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Proje Uzmanı ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Gülbin Okur, İŞKUR Şube Müdürü Sibel Zengin, BUİKAD Kurucu Başkanı ve İnsan Kaynakları Uzmanı Selma Çetinkaya Türker, İş İnsanı Güllü Aydoğan, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve çok sayıda Yıldırımlı kadın katıldı. Kadınların dahil olmadığı oluşumların eksik kalacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadınların içerisinde olmadığı oluşum hiçbir anlam ifade etmez. Kadının dahil olmadığı hiçbir hareket başarılı olamaz. Kadın annedir, eştir, iş hayatında çalışandır, yöneticidir, aileyi ayakta tutan direğimizdir” dedi.

KADIN HAKLARINA SAYGI VURGUSU

Güçlü toplum yapısının sadece ekonomik verilerle ölçülen bir değer olmadığını işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Batı toplumlarında kişi başına düşen gelir yüksek olabilir. Ancak bu onların güçlü toplum, gelişmiş toplum olduğu anlamına gelmez. En değerli toplum, duyarlı, vicdan sahibi olandır. Bizim toplumumuzu duyarlı yapan da kadınlarımızdır. Yalnızca kadınlar gününde kadın haklarını konuşmak doğru değil. Yılın tümünde kadın haklarına saygı duyulmalı, kadınlarımızı destekleyen, güçlendiren ve cesaretlendiren çalışmalara imza atmalıyız” diye konuştu.

ŞİDDETİ ÖNLEMEDE TOPLUMSAL BİLİNÇ

Yıldırım’da Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü oluşturarak örnek uygulamalara imza attıklarını işaret eden Başkan Edebali, “Kadınlarımızın hayatın içerisinde aktif rol oynaması için yerel yönetim olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü oluşturduk. Yapılan çalışmalarla çok önemli dokunuşlara imza atıldı. Yıldırımlı kadınlarımıza artı değer sağladık. Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde günümüzün sosyal sorunlarına cevap vermek adına binin üzerinde danışana tamamen ücretsiz hizmet verdik. Eşitlik birimi kurarak kadına yönelik şiddet ve şiddetin önlenmesi konusunda çalışmalar yaptık. Bu konuda toplumsal bilinç uyandırmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

39 BİN 500 KADINA TARAMA

Çağın en önemli hastalığı olan kansere karşı kadınların mücadelesini güçlendirmek adına ilçede KETEM’i oluşturduklarını hatırlatan Başkan Edebali, “Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız çalışma doğrultusunda Tıp Merkezimize, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ni kazandırarak 39 bin 500 kadınımıza kanser taraması yaptık. 10 bin kadınımızın ulaşımını ücretsiz olarak sağladık. YIL-MEK kurslarımızı çok önemsiyoruz. Yalnızca bu yıl 13 bin kadınımıza hizmet verirken, görev süremiz boyunca 50 bin kadınımıza eğitim verdik, meslek sahibi yaptık. Kültür turlarımızla 10 bin 200 kadınımızı ülkemizin tarihi ve turistik şehirleriyle buluşturduk” şeklinde konuştu.

‘BİRLİKTE YOL ALMALIYIZ’

Yıldırım’da kadınlara yönelik yapılan hizmetleri de aktaran Başkan Edebali, “Kadınlarımızın da spor yaparak sağlıklı bir yaşam içerisine dahil olmalarını sağlamak için spor merkezlerini ilçemize kazandırdık. Yürüme mesafesindeki merkezlerimizi, uzman eğitmenler desteğinde kadınlarımızın hizmetine sunduk. Sinandede Kadın Spor Merkezi’nde engelli kadınlarımızın spor yapmasına uygun ortam oluşturduk. Kendi aracımızla kadınlarımızın ulaşımını yine bu hizmetimizde de sağlıyoruz. Okul öncesi eğitim sınıflarında kadınlarımızın evlatlarının donanımlı eğitim alarak yetişmelerini sağlıyoruz. Okuma yazma seferberliğinde kadınlarımıza ışık olduk. Kadın girişimcilik kooperatifini kurarak yine kadınlarımızın ekonomik hayatta pay sahibi olmalarına yardımcı olduk. Yönetimde de, ekonomide de, sosyal hayatta da siyasette de kadınlarımızla birlikte yol almalıyız” ifadelerini kullandı.

POZİTİF AYRIMCILIK

Kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan hizmetlerle destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Edebali, “Kadınlar sosyal, kültürel ve ekonomik olarak hayatın her alanında yer almalı. Kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak destek olmaya devam etmeliyiz. Onları iş hayatına sokmamak, sosyal, ekonomik, siyasal hayattan uzak tutmak bizi yarım iş yapmaya zorlar. Ancak kadına fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olduğunu ve ne kadar anlamlı çalışmalara imza attığını görüyoruz” diye konuştu. Proje Uzmanı ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Gülbin Okur’un moderatörlüğünde yürütülen panelde katılımcılar İŞKUR Şube Müdürü Sibel Zengin, BUİKAD Kurucu Başkanı ve İnsan Kaynakları Uzmanı Selma Çetinkaya Türker ve İş İnsanı Güllü Aydoğan, iş yaşantısına dahil olma süreçleri ile kariyer başarılarını Yıldırımlı kadınlara aktardı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0