Yeni Nesil Okul Kavramı Kültür’de Eele Alındı…

YENİ NESİL OKUL KAVRAMI KÜLTÜR’DE ELE ALINDI… - DOÇ. DR. YAVUZ’DAN KÜLTÜRLÜ ÖĞRETMENLERE TÜYOLAR…

Yeni Nesil Okul Kavramı Kültür’de Eele Alındı…
banner98
  Özel Bursa Kültür Okulları, yeni nesil okul kavramıyla eğitim sektörüne farklı bir bakış açısı getiren Doç. Dr. Mustafa Yavuz’u ağırladı.

Özlüce Kampüsü’nde gerçekleştirilen ve yalnızca öğretmenlerin yer aldığı seminerde, yeni nesil öğrenim metotlarından, eğitimde ailelere düşen görevlere kadar bir çok konu ele alındı.

Eğitimde öğrenmeye etki eden çok fazla değişken olduğunu dile getiren Doç. Dr. Mustafa Yavuz, hepsinin de önemli olduğunu söyledi.

“Toplumu tanımadan, öğrencileri de tanıyamazsınız” diyen Doç. Dr. Yavuz, anahtar teslim çocuk diye bir şeyin kesinlikle mümkün olmadığını belirterek, “Günümüzde ailelerin çocukları ile ilgili isteklerini görüyoruz. Aile taşın altına elini sokmadan istediği gibi bir çocuk yetiştiremez. Okullardaki süreçlerin tamamı da iyileşse, anahtar teslim çocuk diye bir şey kesinlikle olamaz” dedi.

Okulların yalnızca öğrencileri değil, onların ailelerini de eğitmesi gerektiğini savunan Doç. Dr. Mustafa Yavuz, “Güney Koreli ailelerin yüzde 75’inin evinde çocuklarının dönemi ile ilgili kitaplar var. Bizde bu oran yüzde 14 seviyelerinde. Dolayısıyla bizim aileleri de çocuğunun gelişimi ile ilgili bilgilendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Öğrenci başarısını etkileyen faktörlerden de bahseden Doç. Dr. Mustafa Yavuz, “Öğrenci başarısında aile ve okul faktörleri devreye giriyor. Ailenin mutlaka öğrenmeye dahil edilmesi şart” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin testle bunaltılmaması gerektiğini de kaydeden Doç. Dr. Yavuz, öğrencilere bireyselleştirilmiş, ihtiyaca ve eksikliğe göre ödevler verilmesini önerdi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0