Uludağ'da Bayramlık Baklava Telaşesi!

Bursa'nın 80 yıldır yaz aylarındaki vazgeçilmezi Uludağ'daki çadırlı kamplar, bayram telaşelerinin de kaybolmadığı bir kültür anlayışını yaşatıyor.

 Uludağ'da Bayramlık Baklava Telaşesi!
banner98
 Bursa'nın 80 yıldır yaz aylarındaki vazgeçilmezi Uludağ'daki çadırlı kamplar, bayram telaşelerinin de kaybolmadığı bir kültür anlayışını yaşatıyor. 

Yaz aylarına gelen bayramlar sebebiyle çadırcılar, hazırlıklarını kısıtlı imkanlara rağmen eksik etmiyorlar. Bayramların vazgeçilmezi olan ev baklavaları, çadırda ve karavanda yaz aylarını geçiren kampçıları geri bırakmıyor. Uludağ Milli Parkı sınırları içerisindeki Çobankaya Çadırlı Kamp alanında 20 yıldır dostluk örneği sergileyen eski çadırcılar, Ramazan Bayramı için baklava açtılar. Kampın müdavimleri, bahçesi müsait bir karavanın önünde bir araya gelerek, 15 tepsi baklava hazırladılar. 5 kişilik ekip, hiç durmadan 5 saat çalışarak bütün çadırların baklava ihtiyaçlarını karşıladılar. Serin havada daha rahat oruç tututup çalışma imkanı olduğu için, ortak çalışma içerisine giren kampın kadınları hem de güzel bir dayanışma örneği sergilediler. Uludağ'da kalmalarına rağmen, bayramlaşma merasimlerinden geri durmayan kampçılar, belki de eski geleneklere en fazla bağlı olan bir grubu da teşkil ediyorlar. 

Bayram sevincinin dağda da yaşandığını kaydeden kampçılardan Şenel Orhan, "Biz de yakınlarımızla bayramlaşmak için şehre iniyoruz. Ancak ikinci ve ilerleyen günlerde Uludağ'da bizi de bayramlaşmak için ziyarete gelenler oluyor. Onlara ikramda geri kalamayız. Çobankaya'da çadırlar arasında güzel bir yardımlaşma, paylaşma duygusu hakim. Bu sebeple de çok kolayca bir araya gelip, bayram hazırlıklarımızı yapabiliyoruz" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0