Süper Babaanneler Bilgisayar Öğrendi!

Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından tam donanımlı 10 otobüsle mahallelerde ev hanımlarına yönelik düzenlenen ücretsiz mobil eğitim projesini başarıyla tamamlayan 2 bin 73 kursiyer daha sertifikalarına kavuştu.

Süper Babaanneler Bilgisayar Öğrendi!
banner98
Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından tam donanımlı 10 otobüsle mahallelerde ev hanımlarına yönelik düzenlenen ücretsiz mobil eğitim projesini başarıyla tamamlayan 2 bin 73 kursiyer daha sertifikalarına kavuştu. Bilgisayar kullanmayı öğrenen yaşlı kadınlar artık torunlarına derslerinde yardımcı olacak.

Büyükşehir Belediyesi, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı Bursa Mobil Eğitim Projesi’nin (BUMEP) meyvelerini toplamaya başladı. Annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmelerini hedef alan proje kapsamında bilgisayarla donatılan 10 otobüs, mahalle mahalle dolaşarak kurs verdi. Verilen bilgisayar eğitimini başarıyla tamamlayan 2 bin 73 kursiyer, Merinos Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, belediyecilik hizmetlerinin altyapı, yol yapımı gibi işlerden ibaret olmadığını kaydetti. Bursa’nın değerlerine, tarihine sahip çıkan bireylerin yetiştirilmesi amacıyla her türlü sosyal projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Geleceğimize yön verecek olan çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmesi için annelerimize büyük görevler düşüyor. Bilgi teknolojilerinin bu kadar geliştiği günümüzde annelerin de donanımlı olması zorunluluk haline geldi. Bu hizmetin en önemli özelliği de kursların mahallelerde verilmesi. Çünkü ev hanımları başka bölgelerdeki kurslara katılma imkanı bulamıyorlar. Bu proje ile bilgiyi onların mahallelerine kadar götürdük. Bilgisayar kullanmayı öğrenen anneler, hem çocuklarının eğitimine katkı sağlayacak, hem de internetin zararlarına karşı çocuklarını daha iyi koruyabilecek” dedi.

Elmasbahçeler Mahallesi’nde verilen kurslara katılan 59 yaşındaki 4 torun sahibi Sevim Ceyhan, “Bu proje ile kendimize güvenimi arttı. Artık sıkıntıya girmeden, kimseye ihtiyaç duymadan internet üzerinden hastane randevularımı alabiliyorum. Faturalarımı ödeyebiliyorum. Hatta artık torunlarımın derslerine bile yardımcı alabiliyorum. Bilmediklerimi internetten öğrenip, torunlarıma anlatıyorum. Artık onlar bana süper babaanne diyor. Bize böyle bir imkan sağladığınız için size teşekkür ediyorum. Herkes sizi minnetle anacak” diye konuştu.

Kurslara Piremir Mahallesi’nde katılan 3 çocuk annesi Selma Orun ise, bilgisayar öğrenmenin kendisi için bir hayal olduğunu belirterek, “Ama bir gün baktım ki kapımın önünde BUMEP otobüsü var. Hemen kurslara katıldık. Bu benim için sadece bilgisayar öğrenmekten ibaret değildi. Bu kurslar sayesinde özgüvenim arttı. Umutsuz ev kadını iken, umutlu iş kadını oldum. Tek dileğim bu kursların daha da yaygınlaşması ve ev hanımlarına yeni iş imkanları sağlanmasıdır” dedi.

Törenin sonunda Başkan Altepe, kursiyerlere sertifikalarını verdi. En fazla talep gören hizmetlerden birinin bilgisayar kursları olduğunu ifade eden Başkan Altepe, halen 10 otobüsten oluşan BUMEP filosunun yeni ilçelerin bağlanmasıyla birlikte talepler doğrultusunda daha da artırılabileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0