Sağlıklı tüketim için “Örnek İşyeri”

Nilüfer Belediyesi’nin sağlıklı koşullarda kaliteli hizmet veren işletmeleri ödüllendirmek amacıyla başlattığı “Örnek İşyeri Projesi” uygulaması kapsamında, Kimyon Izgara belge almaya hak kazandı.

Sağlıklı tüketim için “Örnek İşyeri”
banner98
Nilüfer Belediyesi’nin sağlıklı koşullarda kaliteli hizmet veren işletmeleri ödüllendirmek amacıyla başlattığı “Örnek İşyeri Projesi” uygulaması kapsamında, Kimyon Izgara belge almaya hak kazandı.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde hijyeni ve kaliteli hizmet anlayışını geliştirmeyi hedefleyen Nilüfer Belediyesi, ilçede bulunan işletmeleri ödüllendirmeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi tarafından 2003 yılında başlatılan “Örnek İşyeri” projesi kapsamında, Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Kimyon Izgara’ya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından belgesi verildi.

Nilüferlilerin gıda satın alırken gıda güvenliği konusunda endişeye kapılmamaları için yapılan denetimler sonucunda “Örnek İşyeri Belgesi” verildiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Tüketicilerimiz Nilüfer Belediyesi’nin vermiş olduğu “Örnek İşyeri Belgesi”ni gördüklerinde oradan çok rahatlıkla tüketim yapabilirler. Bu konuda yıllardır hizmet vermeye çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki Nilüfer’deki tüm işyerlerinin özellikle gıda üretimi yapan tüm işletmelerin bu belgeyi alması için bizlere başvurmasını bekliyoruz. Bugün de bize başvuruları değerlendirilen Kimyon Izgara da Sağlık Müdürlüğü ekibimiz tarafından denetlenmiş ve bu belgeyi almaya hak kazanmış, ben kendilerini bu özenli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Örnek İşyeri Belgesi alan Kimyon Izgara işletmecisi Yenal Küçük de denetimlerin önemine vurgu yaptı. Yenal Küçük, “Biz her ne kadar bilinçli olsak da işletme içerisinde körlük başlıyor belirli bir dönemden sonra. Çok detay gibi görülen şeyleri atlayabiliyorsunuz. Aslında bilmediğinizden değil ama o detayları kaçırdığınız zaman bu denetimler o detayları ön plana çıkartıyor. Bir işletmeyi bir gözün dışında ikici ve üçüncü bir gözün değerlendirmesi işletmelere her zaman değer katmakta” dedi.

Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Gıda Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Örnek İşyeri Belgesi" projesi kapsamında 2013 yılı sonu itibariyle 24 işyerine Örnek İşyeri belgesi verilmiş olup, 6 işyerinden belge geri alınmıştır. "Kimyon Izgara" adlı işletmeye verilen belge ile 18 işletme belge sahibi olarak faaliyetlerini yürütmekte olduğu bildirildi.

Örnek İşyeri Belgesi'ni alabilmek için işletmeler şu adımları izlemesi gerekiyor;

1. Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Gıda Bürosu'ndan temin edilen başvuru formun doldurulması

2. Gıda Bürosu tarafından Örnek işyeri Belgesi almak için başvuran işletmenin, projeye dahil olup olmadığının incelenmesi ( Projeye dahil olan işyerleri: Gıda üretim yerleri, Et / Süt ürünleri satış yerleri, Lokanta vb, Pide / Döner salonu vb, Ekmek ve Unlu mamül üretim yerleri, Kahvehane, Süpermarket vb, Kafeterya, Pastane vb. )

3. Gıda Bürosu Ekiplerinin başvuruyu yapan işyerini denetlemesi
Denetimler sonucunda belgeyi alabilmek için yeterli uygunluk varsa, başvuruyu yapan firma ''Örnek İşyeri Belgesi'' almaya hak kazanır.
Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2013, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0