Roman Dernekleri Konfederasyon Çatısı Altında Toplanıyor

Romanlar Konfederasyonu kurucuları, Roman derneklerini tek çatı altında toplamak maksadıyla konfederasyon toplantılarına devam ediyor.

Roman Dernekleri Konfederasyon Çatısı Altında Toplanıyor
banner98
Romanlar Konfederasyonu kurucuları, Roman derneklerini tek çatı altında toplamak maksadıyla konfederasyon toplantılarına devam ediyor.

Bursa Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin Uygulama Oteli’nde, Bursa Romanlar Derneği ev sahipliğinde basın toplantısı tertiplendi. Roman Konfederasyonu Kurucu Başkanı Ahmet Çokyaşar, “1.5 yıllık çalışmalarımız sonunda aylık toplantılarımızın ilkini Kocaeli’de, ikincisini Çanakkale’de gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız her ay farklı illerde devam edecek. Romanlar Konfederasyonu tamamen milletin ve devletin çıkarları doğrultusunda, millet ve devlet arasında köprü olacak bir oluşumdur. Millete gitmek isteyen de üstümüze basabilir, devlete gitmek isteyen de. Biz bu anlamda, kamu kurumlarımızın önlerini açabilecek projelerin oluşturulması bakımından bir altyapı çalışması yapıyoruz” diye konuştu.

Toplantıda söz alan bir diğer isim Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen ise, 2009’da hükümetin başlattığı Roman açılımından sonra, Roman dernekleri sayısının hızla çoğaldığına işaret ederek, "Romanlar arasında oluşmuş olan bu küçük çaplı birlik ve beraberliklerin büyüyerek devam etmesi için skonfederasyon sistemine geçmeye karar verdik. Tek yürek, tek ses olursak eminim ki roman vatandaşlarımız sosyal hayatta daha etkin roller üstlenecektir. Romanlar artık çadırlarda yaşamasın, isimleri sadece müzikle, illegal işlerle anılmasın. Bu olgulardan dolayı birlik ve beraberliğin şart olduğunu dile getiriyoruz” açıklamalarında bulundu.

Öte yandan, Roman Konfederasyonları toplantısının ocak ayındaki durağının Samsun olacağı açıklandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0