‘SAĞLIKLI’ SOKAĞA İLGİ BÜYÜK

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü,vatandaşların sağlık okuryazarlığını arttırmak amacıyla içerisinde kronik hastalıklara karşı bilgilendirici stantların yer aldığı ‘Halk Sağlığı Sokağı’ etkinliği düzenledi.

‘SAĞLIKLI’ SOKAĞA İLGİ BÜYÜK
banner98

Yunuseli ve Doğanbey Mahalleleri’nde gerçekleştirilen etkinliklerdeHalk Sağlığı Sokağı’nı gezen vatandaşlara toplumda giderek yaygınlaşan obezite, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların yanı sıra; kanser, akılcı ilaç kullanımı, ağız diş sağlığı, ruh sağlığı, tütün ve diğer bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele ile organ bağışının önemi hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Doğanbey’de kurulanHalk Sağlığı Sokağı’nı ziyaret eden Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, etkinliğe katılan vatandaşlara sağlıklı hayat merkezleri ve verilen hizmetler hakkında bilgilendirme yapıldığını belirtti.Etkinliklerde vatandaşlara organ bağışının öneminin anlatıldığını ve organ bağışında bulunanlara organ bağışı kartı verildiğini vurgulayan Dr. Akan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Ayrıcaakılcı antibiyotik kullanımının üzerinde durularak, kişilere doktorun reçete ile vermediği sürece antibiyotik kullanmamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Anne sütünün önemi hakkında bilgiler verilirken, konuyla ilgili çeşitli broşürler dağıtıldı. Kanser standımızda erken teşhise vurgu yapılarak vatandaşlarımız kanser taramaları için KETEM birimlerimize davet edildi. Mobil ağız diş sağlığı aracımızla diş hekimimiz tarafından ağız diş sağlığı taraması yapılarak çocuklara diş fırçası ile diş macunu hediye edildi.Boy- kilo, tansiyon ve şeker ölçümleri yapılarak obezite, diyabet ve sigara bırakma poliklinikleri hakkında bilgilendirme yapılarak vatandaşlarımızı buradan sağlıklı hayat merkezlerine davet ediyoruz”

Sağlık Okuryazarlığı Şart

İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tarz etkinlikler gerçekleştirerek vatandaşların sağlık okuryazarlığını geliştirmeyi, kronik hastalıklar hakkında farkındalık oluşturarak hasta olmadan önlem almayı ve sağlıklı yaşam kültürü oluşturmayı hedefledikleri dile getiren Dr. Akan, “İlimizde hastane yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Tedavi hizmetlerinde iyi bir noktadayız ve yatırımlarımız tamamlandığında daha da iyi seviyelere geleceğiz. Bunun yanında koruyucu sağlık hizmetlerinde de önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımızın en önemli projelerinden biri olan sağlıklı hayat merkezlerinin sayısını arttırma çalışmalarımız devam ediyor. Bizler bu tarz etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımızı hastalıklar hakkında bilinçlendirmeye ve sağlıklı bir hayat için sağlıklı hayat merkezlerine davet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0